U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Meer mogelijkheden voor begeleiding arbeidsgehandicapten dan werkgevers denken

geplaatst op 19 oktober 2011

Ruim de helft van de werkgevers neemt mensen met een arbeidshandicap niet aan, omdat zij verwachten dat begeleiding op de werkplek te veel tijd en moeite zal kosten. Ze zijn geneigd de mogelijkheden om begeleiding op de werkplek te krijgen te onderschatten.

Dat is de meest opvallende uitkomst van een onderzoek van UWV onder ruim 2000 respondenten naar de houding van werkgevers ten aanzien van het aannemen van arbeidsgehandicapten, zoals Wajongers en WSW-ers. De resultaten worden donderdag 20 oktober bekendgemaakt op de afsluitende bijeenkomst in Rotterdam van een reeks van vijf congressen voor werkgevers. Het congres in Rotterdam is morgen vanaf 09:40 uur via een livestream te volgen op www.uwv.nl/werkgevers.

Financiële voordelen zoals premiekortingen en loonkostensubsidies helpen maar in beperkte mate om werkgevers over de streep te trekken. Veel werkgevers zien het aannemen van arbeidsgehandicapten vooral als een maatschappelijke plicht. Ze zien veelal praktische problemen, deels omdat ze niet bekend zijn met de mogelijkheden om begeleiding op de werkplek te krijgen, deels omdat ze eigen medewerkers niet met extra taken willen belasten.

UWV is al enige tijd bezig om de voorlichting rond  het in dienst nemen van arbeidsgehandicapten  aan werkgevers te intensiveren en zal in het komende jaar de contacten met werkgevers nauwer aan gaan halen. UWV ziet daarmee kansen om 42 procent van de werkgevers die begin dit jaar lieten weten bereid  te zijn Wajongers in dienst te nemen, daartoe over te halen.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten