U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Joop Linthorst vertrekt als voorzitter Raad van Bestuur UWV

geplaatst op 29 april 2011

Joop Linthorst (62) vertrekt per 1 augustus als voorzitter van de Raad van Bestuur van UWV. Zijn tweede termijn als voorzitter loopt eind 2011 af. Minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft zijn ontslag aanvaard. Linthorst was sinds 2004 voorzitter van de Raad van Bestuur van UWV.

Linthorst: “Het regeerakkoord heeft grote impact op UWV. De organisatie moet flink bezuinigen en als gevolg daarvan fors inkrimpen. In het afgelopen jaar heb ik mij ingezet om plannen te maken waarmee we deze doelstellingen kunnen realiseren en tegelijkertijd een ‘nieuw’ UWV neer te zetten dat op een klantgerichte en innovatieve wijze zijn rol als landelijke publieke organisatie in het sociale zekerheids- en arbeidsmarktdomein duurzaam vormgeeft. Nu de planvorming vrijwel is afgerond, kan na de zomer een start worden gemaakt met de uitvoering. Dat is naar mijn mening een goed en natuurlijk moment om de verantwoordelijkheid over te dragen aan een nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur.”

Minister Kamp: “Ik ben de heer Linthorst zeer erkentelijk voor zijn werkzaamheden bij UWV. Hij heeft op krachtige wijze leiding gegeven aan de modernisering van UWV waarbij werk in plaats van een uitkering voorop kwam te staan. Ook heeft hij de ingrijpende fusie van UWV als uitkeringsverstrekker met CWI als arbeidsbemiddelaar in goede banen geleid. Voor de nieuwe plannen van het huidige kabinet heeft de heer Linthorst een goede stap gezet op weg naar een kleinere en efficiëntere uitvoeringsorganisatie.”

Onder leiding van Linthorst is UWV in 2009 gefuseerd met CWI en is één landelijke uitvoeringsorganisatie ontstaan voor de sociale verzekeringen en de arbeidsmarkt. Dit heeft geleid tot meer efficiëntie in de uitvoering en een grote kostenbesparing. Ook zijn in de afgelopen jaren een groot aantal hervormingen doorgevoerd in de sociale zekerheid, zoals de omvorming van de WAO tot de WIA. UWV heeft in de crisisjaren 2009 en 2010 een belangrijke bijdrage geleverd aan het opvangen van de gevolgen van de crisis, o.a. door het opzetten van mobiliteitscentra en de uitvoering van de deeltijd-WW.

Op dit moment is nog niet bekend wie Joop Linthorst opvolgt. Minister Kamp zal in de komende maanden hierover een besluit nemen.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten