U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Afspraken NVVK, SVB en UWV over samenwerking in schuldhulpverlening

geplaatst op 17 oktober 2011

Op 15 oktober 2011 is een convenant in werking getreden van UWV en de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met de NVVK, branchevereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren. De overeenkomst maakt het mogelijk bepaalde groepen klanten in schuldsituaties sneller te helpen.

Mensen met schulden kunnen een beroep doen op de schuldhulpverlening om hun financiële situatie weer op orde te krijgen. Doel is zogenaamde minnelijke regelingen te treffen. Schuldeisers gaan dan akkoord met een voorstel tot terugbetaling van hun vordering mits de schuldenaar zich daar maximaal voor inzet. Drie jaar lang spaart de schuldenaar en krijgt na afloop eventuele restschulden kwijtgescholden.

UWV en de SVB onderkennen het belang van een optimale schuldhulpvoorziening voor hun klanten, al zijn ze wettelijk gehouden aan voorwaarden voor medewerking aan een schuldregeling. Met de NVVK is nu overeengekomen dat UWV en de SVB in bepaalde schuldsituaties incassomaatregelen minimaal 4 maanden tot maximaal een jaar kunnen opschorten. Hierdoor krijg de schuldhulpverlener de tijd en de schuldenaar de rust om te komen tot een oplossing voor de schuldenproblematiek.

Het convenant geeft volgens betrokken partijen meer invulling aan de samenwerking en voorziet bovendien in preventie, omdat UWV en de SVB klanten gericht door kunnen verwijzen als zij financiële problemen zien.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten