U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

'Ga voor werk': UWV geeft werkzoekenden tips om zélf weer aan de slag te komen

geplaatst op 16 januari 2011

Wacht niet af, benut je mogelijkheden en ga actief op zoek naar werk. Dat is de boodschap die UWV uitdraagt in de campagne 'Ga voor werk'. Met de campagne wil UWV werkzoekenden bewust maken van de mogelijkheden die zij zelf hebben om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. In de campagne staan mensen centraal die erin zijn geslaagd op eigen kracht werk te vinden en die nuttige tips en ervaringen met anderen delen. 'Ga voor werk' start vandaag met advertenties in een aantal landelijke en regionale dagbladen en op de radio.

De campagne richt zich vooral op mensen die werkloos zijn of dat binnenkort (dreigen te) worden. 'Een baan vinden is niet eenvoudig, maar werkzoekenden kunnen vaak meer zelf doen om aan het werk te komen dan ze denken', vertelt Fred Paling, lid Raad van Bestuur UWV. 'In de campagne dragen we voorbeelden aan van mensen die op eigen kracht en door het slim benutten van hun eigen mogelijkheden weer aan de slag zijn gekomen. Dat hangen we op aan vier tips: schakel je netwerk in, zoek het ook eens in een andere branche, denk ook eens aan een tijdelijke baan en kijk verder van huis als je geen baan kunt vinden. Deze tips zijn afkomstig uit gesprekken met klanten die een baan hebben gevonden en worden gestaafd door onderzoek dat we hebben gedaan naar de in- en uitstroom bij UWV.'

Naast de mogelijkheden die werkzoekenden hebben om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten, is in de campagne aandacht voor de ondersteuning die UWV hierbij kan bieden. Zoals hulpmiddelen waarmee zij zelf aan de slag kunnen, waaronder online sollicitatietips en competentietests om zelfstandig werk te vinden, maar ook door het geven van persoonlijke begeleiding als dit nodig is. Alle informatie over de campagne is te vinden op www.uwv.nl/gavoorwerk waar bezoekers bovendien allerlei handige tips kunnen raadplegen. Daarnaast wordt de campagne in advertenties in landelijke dagbladen en vakmedia, radiospotjes en banners op vacaturesites over het voetlicht gebracht.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten