U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

‘Boer zoekt medewerker’ bij UWV WERKbedrijf

geplaatst op 01 januari 2011

UWV WERKbedrijf organiseert in de week van 4 tot 9 april diverse activiteiten om de agrarische sector te promoten bij werkzoekenden. Met extra acties - onder de noemer Brancheweek agrarisch – wil UWV WERKbedrijf werkzoekenden in contact brengen met werkgevers met vacatures en enthousiasmeren om een groene MBO- of HBO-opleiding te volgen. Bij een van de activiteiten, ‘Boer zoekt medewerker’, gaan Brabantse werkzoekenden op bezoek bij agrarische bedrijven.

Doordat het agrarisch bedrijf momenteel een schaalvergroting doormaakt, komen er veel MBO- en HBO-functies vrij. Het gaat om zeer diverse functies, zoals bijvoorbeeld operator bij een orchideekwekerij, assistent bedrijfsleider glastuinbouw of teeltspecialist. Tijdens de Brancheweek agrarisch worden deze kansen extra uitgelicht.

Agrarische speedmeets

In Brabant laat het WERKbedrijf gemotiveerde werkzoekenden letterlijk kennis maken met het agrarisch bedrijf. In Helmond zijn er de hele week bedrijfsbezoeken, in West-Brabant staan ze gepland op dinsdag 5 april. Ook elders in het land worden activiteiten georganiseerd om de land- en tuinbouw te promoten, zoals ‘speedmeets’ met werkgevers en banenmarkten. Op zaterdag 9 april is er in Midwolda in de provincie Groningen een groot agrarisch banenevenement dat door staatssecretaris Henk Bleker van het Ministerie van Landbouw, Economie en Innovatie wordt geopend.

UWV WERKbedrijf werkt bij de Brancheweek agrarisch nauw samen met onder andere LTO Nederland, ZLTO, de Limburgse Land- en Tuinbouwbond, Stichting Alles voor groene arbeid, kenniscentrum Aequor en ROC’s. André Vreugdenhil van het Agrarisch Servicepunt Zuid-Nederland is blij met de samenwerking: “Uiteindelijk draait het om de werkgever die goed en gemotiveerd personeel in huis wil halen én houden. Met de Brancheweek agrarisch gaan we gezamenlijk voor die succesvolle matches. Bovendien werken we door het promoten van opleidingen aan nieuwe instroom in deze moderniserende sector.”

Deelnemen aan de brancheweek

De Brancheweek agrarisch vindt plaats van 4 tot en met 9 april a.s. op de Werkpleinen en op locatie. Neemt u voor vragen en informatie contact op met landelijk bedrijfsadviseur agrarisch Jacques Janssens van UWV WERKbedrijf, e-mail: jacques.janssens@uwv.nl. Werkgevers kunnen bij de regionale servicepunten agrarisch of bij een lokaal Werkplein terecht voor vragen over de werving van personeel via het WERKbedrijf. Kijk voor de dichtstbijzijnde vestiging op de website www.werk.nl.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten