Onderhandelingsresultaat cao bereikt tussen UWV en vakbonden

geplaatst op 09 juni 2021

UWV en de vakbonden (FNV, de Unie, CNV Vakmensen en NOVAG) hebben na een periode van onderhandelen een resultaat bereikt over een nieuwe cao met een looptijd van 1 jaar, van 1 januari 2021 tot 1 januari 2022. Medewerkers ontvangen een structurele loonsverhoging van 1,7 procent in 2021. Onderdeel van de afspraken is een verlenging van het huidige sociaal plan, tot 1 april 2022.

Medewerkers ontvangen, met terugwerkende kracht per 1 januari, een structurele loonsverhoging van 1,7%, met een minimum van €60,-. Daarnaast ontvangen medewerkers eenmalig € 100,-. In 2021 wordt een thuiswerkvergoeding verstrekt ter hoogte van € 43,30 per maand.

UWV verwacht komend jaar verdere stappen te maken naar een nieuwe manier van werken als gevolg van de ervaringen rondom Covid-19. In dit kader hebben UWV en vakbonden gezamenlijke studieafspraken gemaakt, bijvoorbeeld over het hybride werken. Samen met vakorganisaties kijken we hoe de arbeidsvoorwaarden binnen UWV beter aansluiten op de nieuwe manier van werken.

Maarten Camps, voorzitter Raad van Bestuur UWV: ’We hebben veel waardering voor de inzet van onze medewerkers. Met deze cao en het verlengen van het sociaal plan willen we dit onderstrepen. Door de eenjarige cao maken we ruimte om goed naar het werken bij UWV in de nabije toekomst te kijken en bieden we onze medewerkers zekerheid, duidelijkheid en waardering voor hun inzet. Zo geven we invulling aan het zijn en blijven van een aantrekkelijke werkgever op de arbeidsmarkt, om zo de dienstverlening aan de klant te kunnen blijven garanderen.’

Madeline Dessing, directeur HRM van UWV: ‘We zijn blij dat we dit resultaat hebben kunnen bereiken met de vakorganisaties. Dit geeft de ruimte om vanuit deze tijdelijke situatie de stap te kunnen zetten naar het nieuwe normaal. We zien ernaar uit om in de gezamenlijke studies met de vakorganisaties op de verschillende elementen van arbeidsvoorwaarden te bouwen aan de toekomst.’

Raadpleging

De vakbonden zijn deze week gestart met de raadpleging van hun leden. Op 28 juni 2021 maken zij daarvan het resultaat bekend en laten weten of zij definitief akkoord gaan met de nieuwe cao.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten