Reactie UWV op berichtgeving Recreatiepark De Kanthoeve

geplaatst op 05 augustus 2020

Naar aanleiding van de berichtgeving op Omroep Brabant dat Recreatiepark De Kanthoeve in Bakel veelvuldig verkeerd geadresseerde brieven krijgt van UWV en dat er mogelijk sprake is van uitkeringsfraude, geven we hier graag een reactie op.

Mogelijke fraude

UWV doet gericht fraudeonderzoek wanneer er sprake is van meerdere uitkeringen op één adres. Dat geldt ook voor dit adres, dat al geruime tijd onderwerp van onderzoek is. Zo’n onderzoek kan ook leiden tot strafrechtelijk onderzoek van de Inspectie SZW en het OM. UWV kan, om onderzoeken niet in gevaar te brengen, verder geen informatie verstrekken over lopende onderzoeken.

Retourneren post

Hoewel de meeste communicatie met klanten digitaal verloopt, verstuurt UWV jaarlijks ook nog vele brieven. In een beperkt aantal gevallen komt het voor dat de geadresseerde niet op het betreffende adres blijkt te wonen en komt de post terug (retourpost). UWV doet er alles aan om het aantal gevallen van retourpost terug te dringen, de reden van die retourpost te achterhalen, en de post alsnog op het juiste adres te bezorgen.

UWV stelt het dan ook zeer op prijs wanneer bewoners van een adres melden dat een geadresseerde van UWV-post daar niet woont en deze post ook terugsturen naar UWV, zodat we actie kunnen ondernemen. We zoeken nog uit wat er in dit geval precies is gebeurd met de meldingen van de VVE van het park en zullen daarover ook contact opnemen met de VVE.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten