NLWerktDoor brengt vraag en aanbod op de arbeidsmarkt samen tijdens coronacrisis

geplaatst op 23 april 2020

Werkgeversorganisaties, gemeenten, vakbonden en de landelijke overheid slaan de handen ineen om werkend Nederland zo goed mogelijk door de coronacrisis heen te helpen. Via de lancering van het platform “NLWerktDoor” brengen de organisaties vraag en aanbod op de arbeidsmarkt samen. Dit maakt snelle matches in de regio mogelijk om mensen tijdens deze crisis aan het werk te houden en sectoren van voldoende personeel te voorzien.

De coronacrisis raakt onze arbeidsmarkt. Het werk ligt in verschillende sectoren stil waardoor banen op het spel staan. UWV registreerde eind maart 250.000 lopende WW-uitkeringen, een toename van 10.000 ten opzichte van een maand eerder. Tegelijkertijd zijn er ook bedrijven die in deze moeilijke periode juist staan te springen om extra mensen, zoals de zorg, land- en tuinbouw of logistiek. Voor hen is het online platform NLWerktDoor opgericht.

Tof Thissen, directeur UWV Werkbedrijf: “Ook in deze tijden van coronacrisis blijven wij ons inspannen om mensen aan het werk te helpen. Er zijn nog steeds werkgevers die om mensen zitten te springen. En er zijn mensen werkloos geworden die graag een uitdaging aanpakken. Maar hoe vind je elkaar? Organisaties spannen zich samen in om mensen aan het werk te helpen. Eén van de initiatieven om mensen aan het werk te helpen, is het nieuwe gezamenlijke platform: NLwerktdoor.nl. Laat het werken en ertoe bijdragen dat de partijen op de arbeidsmarkt elkaar weten te vinden. Nu en in de toekomst.”

NLwerktdoor

Werkgevers kunnen met hun vraag naar personeel naar het platform www.NLwerktdoor.nl gaan. Het platform geleidt de vraag van werkgevers door naar één van de 35 regionale werkgeversservicepunten (WSP’s), een samenwerkingsverband tussen UWV, gemeenten en SW-bedrijven in de arbeidsmarktregio. Het WSP maakt vervolgens een match tussen een openstaande vacature en mensen die werkloos zijn geraakt. Dit gebeurt in samenwerking met de uitzendbranche. Ook onderwijspartners en kenniscentra zijn relevante partners hierbij. Zo blijft Nederland aan het werk, en helpen we mensen en bedrijven.

In bepaalde sectoren, zoals de zorg, landbouw en logistiek, zijn al mooie initiatieven opgestart om extra personeel te werven. Dit heeft al ruim 20.000 aanmeldingen opgeleverd. NLWerktDoor brengt regionale of sectorale initiatieven op één plaats samen.

Perspectief op werk

Sinds 2019 werken publieke en private partijen in de 35 arbeidsmarktregio’s samen in het kader van Perspectief op Werk. Samen geven zij een extra impuls aan de arbeidstoeleiding van mensen die willen en kunnen werken, maar niet zelfstandig de weg naar werk vinden. Tijdens de coronacrisis wordt deze vruchtbare samenwerking uitgebreid via NLWerktDoor.

Het platform is een samenwerking van het Ministerie van SZW, OCW, VNO-NCW, Gemeenten, MKB Nederland, LTO Nederland, UWV, VNG, Divosa, vakbonden FNV en CNV, SBB, MBO Raad en private intermediairs.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten