Nieuwe regeling vervangt Werktijdverkorting voor snelle betaling werkgevers

geplaatst op 17 maart 2020

Dinsdag 17 maart heeft het Kabinet besloten de regeling Werktijdverkorting te vervangen door een nieuwe tijdelijke maatregel voor werkgevers. Het kabinet heeft UWV gevraagd om deze voor Nederland belangrijke regeling uit te voeren. Werkgevers kunnen de regeling binnenkort bij UWV aanvragen.

De uitbraak van het corona-virus heeft de afgelopen weken geleid tot een ongekend groot beroep op de Werktijdverkorting door werkgevers. Deze regeling is niet toereikend genoeg om bedrijven de steun te bieden die zo hard nodig is. Het Kabinet introduceert een nieuwe regeling waarbij werkgevers sneller kunnen worden uitbetaald. UWV en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zetten alles op alles om dit zo snel mogelijk in gang te zetten. De exacte datum waarop de nieuwe regeling kan worden aangevraagd wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Fred Paling, voorzitter Raad van Bestuur bij UWV: ‘Er zal in korte tijd veel werk op UWV afkomen. Wij gaan ons maximaal inzetten om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. Het is in deze tijd belangrijk dat bedrijven niet omvallen en mensen hun baan behouden.’

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten