UWV: werkgevers vragen brede kennis en vaardigheden

geplaatst op 24 september 2019

Uit een enquête van UWV onder 2.000 bedrijven blijkt dat 3 van de 10 werkgevers verwachten dat er de komende 2 jaar bredere vaardigheden nodig zijn op de arbeidsmarkt. De behoefte aan digitale vaardigheden groeit. Bedrijven noemen ook klantgerichtheid, probleemoplossend vermogen, samenwerken en aanpassingsvermogen als vereiste vaardigheden voor de komende jaren. Daarnaast ziet UWV dat de gevraagde vakkennis steeds breder wordt.

‘In veel sectoren moeten medewerkers van meer zaken tegelijk verstand hebben dan alleen van wat ze in hun opleiding hebben geleerd. Het werk wordt een stuk complexer’, zegt Freek Kalkhoven, arbeidsmarktdeskundige bij UWV. ‘Dit komt onder andere door de technologische ontwikkelingen, waardoor kennis over nieuwe technieken steeds belangrijker wordt.’

Wat betekent dit in de praktijk? Er is bijvoorbeeld meer kennis nodig over machinebouw en sensoren. Of kennis over duurzaam bouwen en elektrisch rijden. Maar ook op andere vlakken zijn er veranderingen. Denk aan de zorg waar medewerkers naast medische kennis sinds enkele jaren ook moeten weten hoe ze de zelfredzaamheid van ouderen kunnen bevorderen.

Belang digitale vaardigheden groeit

Meer dan een derde van de werkgevers geeft aan de komende twee jaar nog meer digitale vaardigheden te vragen van nieuw personeel. Dit is niet alleen bij kantoorbanen. Steeds vaker maken ook bijvoorbeeld beveiligers, leraren, medewerkers in de zorg, agrarische krachten en winkel- en horecapersoneel gebruik van computers, tablets of data.

Wapenen

Kalkhoven: ‘de arbeidsmarkt verandert. Dit betekent nogal wat voor werkzoekenden die al een tijd aan de kant staan of voor werknemers die lang hetzelfde werk uitvoeren. Het is belangrijk dat zij weten welke kennis en vaardigheden tegenwoordig worden gevraagd door werkgevers, en dat zij zich wapenen’. Om aan de brede eisen van werkgevers te voldoen moeten werknemers zich hun hele leven blijven ontwikkelen. Dit is niet altijd makkelijk naast een drukke baan maar wel essentieel. Daarnaast is het verstandig om in een cv ook vaardigheden te noemen die opgedaan zijn naast het werk bijvoorbeeld met een hobby of tijdens vrijwilligerswerk.

Meer informatie staat in de publicatie Competenties: wat je in huis moet hebben op de arbeidsmarkt (pdf, 390 kB).

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten