Project Baanbrekers gestart: creëer een nieuwe baan die ertoe doet

geplaatst op 11 juli 2019

Maandag 8 juli is project Baanbrekers officieel van start gegaan. Het project biedt praktische ondersteuning aan schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs bij het realiseren van nieuwe banen voor mensen uit de Banenafspraak. UWV en gemeenten ondersteunen de sectororganisaties voor het primair en voortgezet onderwijs hierbij (PO-raad en VO-raad). In totaal kunnen er in twee jaar 72 schoolbesturen actief deelnemen aan het project.

Schoolbesturen onderschrijven het doel van de banenafspraak om mensen met een arbeidsbeperking aan de slag te helpen. Tegelijkertijd geven schoolbesturen ook aan veel moeite te hebben om banen te creëren voor de doelgroep als gevolg van een combinatie van sectorspecifieke én algemene knelpunten. Daarom is gekozen voor een strategie waarbij er vooral aandacht is voor het oplossen van praktische knelpunten van het deelnemende schoolbestuur in de vorm van project Baanbrekers.

UWV en de vereniging van gemeentelijke directeuren in het sociaal domein (Divosa) staan vanuit hun regionale rol klaar voor scholen bij het realiseren van duurzame banen. Peter Vos, projectleider van Baanbrekers: "De grootste truc om duurzaam werk te creëren en te behouden, is om het écht werk te laten zijn. Geen klusjes verzinnen; een echte baan, die er toe doet."

Schoolbesturen die een commitment willen aangaan om een of meer nieuwe banen voor mensen uit de doelgroep te realiseren, gaan gedurende een periode van 4 tot 6 maanden met hulp van het projectteam een eigen actieplan voor hun schoolbestuur opstellen.

Project Baanbrekers

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten