Nieuwe trainees bij UWV gestart

geplaatst op 22 maart 2019

130 trainees starten met het traineeship bij UWV. Zij hebben recent een hbo- of wo-studie afgerond. Zij doen een jaar lang werkervaring op binnen de sociale zekerheid. Nieuw dit jaar is de samenwerking met de Sociale Verzekeringsbank: ook daar gaan 8 trainees aan de slag.

Guus van Weelden, lid Raad van Bestuur bij UWV: ‘Trainees zijn ontzettend waardevol. Zij verrijken de organisatie met nieuwe kennis, energie en verwondering.’

UWV biedt voor de zevende keer op rij een traineeship aan voor recent afgestudeerden. Zij krijgen een jaar lang een maatschappelijke opdracht binnen de sociale zekerheid. Voor veel trainees is dit traineeship hun eerste werkervaring. Daarom speelt persoonlijke ontwikkeling een grote rol gedurende het jaar.

De traineeplekken zijn allemaal verschillend. De ene trainee komt terecht op een beleidsafdeling op het hoofdkantoor in Amsterdam, de andere gaat aan de slag om werkzoekenden in een regio te helpen een baan te vinden. Een aantal trainees gaan aan de slag in het project Heldere Taal om beslissingen op bezwaren begrijpelijker te maken voor klanten. De trainees hebben diverse achtergronden: van rechten, psychologie, communicatiewetenschap, politicologie, HRM tot sociaal pedagogische hulpverlening.

Sociale verzekeringsbank

Nieuw dit jaar is de samenwerking met de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Bij de SVB worden dit jaar 8 werkplekken voor trainees aangeboden in Utrecht.

Trainee met vluchtelingenstatus

In november zijn al 19 statushouders bij UWV gestart aan een voortraject van het traineeship. Afgelopen maanden kregen zij ondersteuning in het leren van de Nederlandse taal en maakten zij alvast kennis met de organisatie. Voor de werving van kandidaten en expertise over de begeleiding van statushouders werkt UWV samen met Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. De managers van de trainees kregen bijvoorbeeld praktische adviezen over het omgaan met diversiteit, culturele verschillen en gerichte begeleiding op de werkvloer. Alle 19 statushouders zijn nu officieel met het traineeship gestart.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten