Nathalie van Berkel nieuw lid Raad van Bestuur UWV

geplaatst op 21 juni 2019

Nathalie van Berkel (36) is door het kabinet per 1 september benoemd tot lid van de Raad van Bestuur. Hiermee is zij de opvolgster van José Lazeroms die UWV na een dienstverband van 7,5 jaar per 1 september verlaat.

Van Berkel heeft haar werkervaring vooral opgedaan bij grote gemeenten. In haar huidige functie van stedelijk directeur bedrijfsvoering bij de gemeente Amsterdam is zij sinds januari 2017 verantwoordelijk voor stafdiensten zoals Financiën, ICT, P&O, Communicatie en Juridische Zaken.

Hiervoor was zij onder andere stadsdeelsecretaris/algemeen directeur in Amsterdam Zuidoost en was zij actief in verschillende leidinggevende- en beleidsfuncties bij de gemeente Rotterdam, met name op het terrein van organisatieontwikkeling.

Van Berkel studeerde Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en bestuurskunde aan de Universiteit Leiden.

Ze kijkt uit naar haar nieuwe functie bij de Raad van Bestuur bij UWV: ‘Het UWV doet belangrijk werk en doet dat in nauwe samenwerking met vele partijen, waaronder gemeenten. Ik vind het daarom ontzettend leuk en interessant om die samenwerking nu van de andere kant te bekijken. Maar wél met een vergelijkbaar uitgangspunt, namelijk: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt sneller aan werk helpen.’

RvB-voorzitter Fred Paling kijkt eveneens uit naar de komst van zijn nieuwe collega: ‘Het was geen gemakkelijke opgave om te zoeken naar een waardige opvolger van José, maar in Nathalie hebben we die gevonden. Zij is zowel qua persoonlijkheid als wat betreft kennis en kunde een waardevolle aanvulling voor de RvB en een aanwinst voor UWV. We zien uit naar de samenwerking.’

Nathalie-van-Berkel_267x400

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten