DXC nieuwe leverancier datacenter-dienstverlening UWV

geplaatst op 19 juli 2019

UWV heeft een contract getekend met DXC Technology, dat in nauwe samenwerking met zijn partners CGI en Equinix aan UWV hosting, technisch applicatiebeheer en digitale vernieuwing gaat leveren. Na een uitgebreide selectieprocedure en een pilotfase heeft UWV gekozen voor dit samenwerkingsverband. UWV heeft de aanbestedingsprocedure zorgvuldig doorlopen door onder andere een gestructureerd beoordelingsproces, een omvangrijke groep materie-deskundige beoordelaars, notariële vastlegging en een externe audit op de beoordelingsresultaten.

Na de aanbestedingsprocedure is de gunning van de datacenter-dienstverlening aan DXC definitief geworden en op donderdag 18 juli is het contract ondertekend. In het contract dat nu is gesloten, is de verantwoordelijkheid voor applicatiebeschikbaarheid integraal bij DXC belegd. De aanvullende eisen op het gebied van continuïteit, stabiliteit en veiligheid zijn op die wijze goed geborgd. Daarnaast gaat UWV bedrijfsprocessen verder automatiseren met de inzet van nieuwe technologie.

DXC is een wereldwijd opererend bedrijf. In Nederland verleent DXC diensten aan diverse sectoren, van detailhandel tot financiën en van verkeer & vervoer tot overheid. Begin 2020 wordt naar verwachting gestart met de daadwerkelijke transitie van de data van UWV. Dat zal in acht stappen gebeuren, waarbij zo’n 200 applicatiesystemen worden overgezet. Dat zal naar verwachting zo’n twee tot vier jaar in beslag nemen.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten