Benoeming vierde lid Raad van Bestuur UWV

geplaatst op 25 juli 2019

Janet Helder treedt per 1 oktober a.s. toe tot de Raad van Bestuur, die vanaf dat moment uit vier leden bestaat (naast Helder zijn dat bestuursvoorzitter Fred Paling, Guus van Weelden en Nathalie van Berkel). De benoeming van dit vierde bestuurslid was 28 juni door minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aangekondigd in een brief aan de Tweede Kamer.

Momenteel is Janet Helder (57) bestuurslid van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers en heeft Uitvoering in haar portefeuille. Ze studeerde Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Bij het hoger onderwijs en de Belastingdienst vervulde zij diverse managementfuncties. Van 2011 tot 2013 was ze adjunct-directeur Uitvoeringsbeleid bij het ministerie van Financiën.

Haar benoeming bij UWV geldt voor een termijn van twee jaar. Ze heeft als specifieke opdracht om het risicobeleid van UWV en de aandacht binnen de organisatie voor gevoelige uitvoeringsproblematiek te versterken. Ook zal zij de informatievoorziening hierover richting het ministerie verbeteren. ‘Mijn taak wordt vooral het beter inschatten van de politieke, maatschappelijke en bestuurlijke risico's in de bedrijfsvoering van UWV. Dat werkt twee kanten op: we moeten ons binnen UWV meer bewust zijn van de gevoelige uitvoeringsthema’s, maar het is ook van cruciaal belang dat wij deze gevoeligheden sneller en breder delen met het ministerie zodat niemand meer voor grote verrassingen komt te staan.
Op basis van de gesprekken tot nu toe rond UWV kan ik al wel zeggen dat ik onder de indruk ben van het vele en goede werk dat hier gebeurt. Daar wil ik heel graag een bijdrage aan leveren.’

RvB-voorzitter Fred Paling is blij met de komst van Janet. ‘De uitbreiding van de bestuurlijke capaciteit geeft ons de ruimte om ons volop te blijven concentreren op alle maatregelen en verbeteringen die we de afgelopen tijd hebben ingezet. De uitbreiding geeft ook een extra impuls aan risicomanagement en governance.'

UWV maakte vandaag ook de benoeming van Hans van der Vlist als externe voorzitter van het Audit Committee bekend. Lees hier het nieuwsbericht.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten