Werkverkenner biedt inzicht in arbeidsmarktpositie werkzoekenden

geplaatst op 07 juni 2018

UWV streeft ernaar om in de ondersteuning van werkzoekenden met een WW-uitkering zoveel mogelijk dienstverlening op maat te bieden. De individuele arbeidsmarktpositie van de klant is daarbij leidend. Om deze te kunnen bepalen, vraagt UWV werkzoekenden aan het begin van de werkloosheid om de Werkverkenner in te vullen. Dit is een op wetenschappelijke basis ontwikkelde online vragenlijst die inzicht geeft in de kans op werkhervatting binnen één jaar en de factoren die daarop van invloed zijn.

Voorspellende factoren

De Werkverkenner brengt de persoons- en situatiekenmerken van werkzoekenden in de WW in kaart door middel van vragen en stellingen naar harde factoren (zoals het aantal jaren werkervaring) en zachte factoren (zoals gezondheidsbeleving of visie op terugkeer naar werk), die uit onderzoek als voorspellend voor het vinden van werk zijn gebleken.

Doorontwikkeling

Het nieuwe Kennisverslag van UWV beschrijft de doorontwikkeling van de Werkverkenner. Het onderzoek, dat door TNO is uitgevoerd, laat onder meer zien dat de Werkverkenner een wetenschappelijk onderbouwd meetinstrument is dat zich leent zich voor alle klanten binnen de WW.

Meer weten over de Werkverkenner 2.0? Lees het UWV Kennisverslag.

Maandelijkse uitgave UWV Kennisverslag

UWV publiceert iedere maand een Kennisverslag van een van de kennisadviseurs van UWV. Geïnteresseerden worden via een e-mail alert direct op de hoogte gebracht van de nieuwe publicatie.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten