UWV verhoogt beveiliging klantgegevens met extra veilige inlogwijze

geplaatst op 21 november 2018

Inloggen bij UWV kan volgend jaar alleen nog via de DigiD-app of met sms-controle. Hiermee zijn persoonlijke gegevens nog beter beveiligd tegen misbruik.

De invoering van de extra controle vindt plaats in twee stappen. Vanaf 1 januari 2019 wordt de nieuwe inlogwijze verplicht voor wie zich bij UWV ziekmeldt. Vanaf mei 2019 geldt dit ook voor mensen die inloggen op Mijn UWV, de Werkmap of die een digitaal formulier indienen. Inloggen op de oude manier, met DigiD-gebruikersnaam en –wachtwoord, is vanaf dat moment niet langer mogelijk.

Vanaf eind november 2018 worden klanten van UWV geïnformeerd over de nieuwe inlogwijze, zodat zij ruim de tijd hebben om over te stappen. Inloggen via de DigiD-app of sms-controle is echter nu al mogelijk. UWV raadt mensen dan ook aan direct over te stappen door de DigiD-app te activeren of de sms-controle in te stellen.

Meer informatie over de nieuwe inlogwijze is te vinden op www.digid.nl en op www.uwv.nl/inloggenmetdigid. De DigiD-app is beschikbaar voor iOS en Android.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten