UWV start nieuwe wervingscampagne verzekeringsartsen

geplaatst op 13 maart 2018

UWV is een campagne gestart om artsen te werven. Alleen al dit jaar zijn 180 artsen nodig. De online wervingscampagne is gericht op artsen die afgestudeerd zijn, op artsen niet in opleiding die elders werkzaam zijn (ANIOS) en op ervaren artsen die elders een carrière hebben met als doel hen te interesseren om te komen werken bij UWV als verzekeringsarts. Verder is de campagne bedoeld om de inhoud van het werk van verzekeringsartsen breder bekend te maken.

Om aan de vraag naar de dienstverlening te kunnen blijven voldoen, zijn nu en in de toekomst veel nieuwe verzekeringsartsen nodig. Veel van de huidige artsen van UWV gaan de komende jaren met pensioen. Ook het natuurlijk verloop moet worden opgevangen. Via de site werkenbijuwvalsarts.nl  kunnen mensen kennismaken met UWV,  contact  leggen met toekomstige collega’s, een dag mee lopen of direct solliciteren. Geïnteresseerden krijgen zo een beter beeld  van het werk van een verzekeringsarts.  


UWV heeft de afgelopen jaren diverse maatregelen genomen om het tekort aan verzekeringsartsen terug te dringen. Zo is taakdelegatie ingevoerd, waarbij de arts wordt ondersteund door een sociaal-medisch verpleegkundige of medisch secretaresse. Waar mogelijk zijn artsen ingehuurd en basisartsen aangenomen. Sommige verzekeringsartsen werken ook door na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.  


Liz Ellen, verzekeringsarts bij UWV: ‘Een verzekeringsarts kijkt verder dan diagnose en behandeling.  Je stelt  vast of een klant  door ziekte of gebreken niet meer of minder goed kan werken. Je helpt mensen om met werk deel te nemen aan de maatschappij.’ Samen met een arbeidsdeskundige bekijkt de verzekeringsarts de mogelijkheden voor werk en ondersteuning aan de hand van de belastbaarheid. Op basis van deze beoordeling bepaalt  UWV de mate van arbeidsongeschiktheid, die kan leiden tot een (gedeeltelijke) WIA-, Wajong-, WAZ-, WAO-, of Ziektewetuitkering.


UWV is de grootste werkgever van artsen in Nederland. Jaarlijks doen  ruim 800 verzekeringsartsen circa 200.000 sociaal-medische beoordelingen. 


Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten