Challenge: technologie voor werknemers met beperking

geplaatst op 25 september 2018

Onderzoek wijst uit dat technologie kansen biedt om werknemers met een beperking te ondersteunen. Maar hoe kan je in de praktijk technologie inzetten om werk voor mensen met een beperking toegankelijker te maken? De begin dit jaar ingestelde Coalitie voor Technologie en Inclusie daagt werkgevers, technologieontwikkelaars, werknemers en ondersteuners uit om concrete ideeën in te dienen voor de technologie challenge. De aftrap vindt plaats op 23 november. De winnaars krijgen subsidie van UWV om hun pilot uit te voeren.

De coalitie, waarin onder meer hoogleraar arbeidsmarkt Ton Wilthagen, UWV en het ministerie van SZW deelnemen, wil de domeinen technologie en werk met elkaar verbinden. Zo ondersteunen zij de ontwikkeling en toepassing van technologie voor een inclusieve arbeidsmarkt.

Technologie Challenge

Een robothandschoen helpt iemand met een verminderde handfunctie om zijn hand weer beter te bewegen en met meer kracht te gebruiken. In de praktijk blijkt dat technologie zoals de robothandschoen nog weinig wordt toegepast op de werkvloer om mensen met een arbeidsbeperking te ondersteunen. Technologieontwikkelaars, werkgevers, werknemers en hun begeleiders worden daarom tijdens de technologie challenge uitgedaagd om elkaar te leren kennen en ideeën voor pilots in te dienen. Zo kan ervaring worden opgedaan met de implementatie van technologie ter ondersteuning van werknemers met een beperking. Een deskundige vakjury beoordeelt begin 2019 de ingediende voorstellen.

UWV en het ministerie van SZW organiseren namens de coalitie de Challenge Inclusie door Technologie. Op 23 november vindt de aftrap plaats. Meer weten over de challenge? Klik hier.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten