Stopzetten WW-uitkering onder voorwaarden mogelijk

geplaatst op 26 maart 2018

Per 1 april 2018 kunnen WW-gerechtigden onder bepaalde voorwaarden hun recht op WW-uitkering stopzetten zodat het resterende recht niet wordt opgebruikt. Het gaat om mensen die hun werk bijna volledig hebben hervat en daarnaast nog een aanvulling vanuit de WW ontvangen. Tot nu toe was het niet mogelijk om het recht op WW-uitkering te beëindigen, zolang de inkomsten uit werk minder waren dan 87,5% van het maandloon waarop de uitkering is gebaseerd. Ook bleef de sollicitatieplicht gelden binnen de WW.

Met de wetswijziging die nu in werking treedt, kunnen WW-gerechtigden die het werk hervatten tegen een lager loon in bepaalde gevallen zelf hun aanvullende WW-uitkering stopzetten. Ze kunnen hiertoe een schriftelijk verzoek indienen bij UWV.

Stopzetten van de WW-uitkering is mogelijk als:

  • de WW-gerechtigde werkt of gaat werken voor bijna hetzelfde aantal uren als het aantal uren waarop de WW- uitkering is gebaseerd. Het verschil in gewerkte uren dient minder te zijn dan 5 uur per week en
  • de WW-gerechtigde minder verdient dan 87,5% van het WW-maandloon. Bij een WW-maandloon meer dan 87,5% is er geen recht op WW en beëindigt UWV de uitkering.
Klik hier voor meer informatie

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten