Externe partijen sluiten aan bij netwerk over Europese arbeidsmobiliteit

geplaatst op 06 november 2018

Sinds 1 september is het EURES-netwerk Nederland uitgebreid. Naast UWV en grensoverschrijdend partnerschap EURES Scheldemond werken Ibercompas, gemeente Enschede, StartPeople, Den Doelder, FlexExpert, Hobij Techniek en FNV samen aan een open, eerlijke en vrije Europese arbeidsmarkt. Onder de vlag van EURES verlenen zij diensten aan werkzoekenden en werkgevers die willen werken of werven in Europa.

FNV is net als EURES Scheldemond partner geworden. Zij leveren informatie en maatwerkadvies en zijn al actief in de grensregio’s waar ze bijvoorbeeld spreekuren houden voor (potentiële) grensarbeiders. De andere zes organisaties zijn toegetreden als lid van het netwerk. Samen delen zij cv’s en vacatures en bieden ondersteunende diensten aan werkgevers en werkzoekenden. Van werving en selectie tot taaltraining.

Irma Vijverberg, NCO EURES Nederland: ’Hoe groter het netwerk, hoe beter vraag en aanbod bijeen komen op de Europese arbeidsmarkten. Het EURES-netwerk wordt sterker doordat zowel publieke als private partijen samenwerken. Organisaties versterken elkaar en proberen belemmeringen en drempels voor werkgevers en werkzoekenden zoveel mogelijk weg te nemen.’

Toetreding EURES

Organisaties uit de (semi-)publieke en private sector konden zich tot 1 juli aanmelden als lid of partner van het EURES-netwerk Nederland. Organisaties die de oproep gemist hebben kunnen zich volgend jaar alsnog aanmelden van 1 mei tot 1 juli 2019 via https://www.uwv.nl/zakelijk/eures-netwerk. Via het nationale netwerk heeft een lid of partner direct toegang tot het Europese netwerk waarop op dit moment 32 landen zijn aangesloten.

Over EURES

EURopean Employment Services (EURES) is een netwerk dat in 1993 is opgezet om arbeidsmobiliteit in Europa te bevorderen. Dat gebeurt door vraag en aanbod bij elkaar te brengen over grenzen. Op het Europees portaal voor beroepsmobiliteit worden vacatures en cv’s gepubliceerd. Daarnaast bieden meer dan 1.000 EURES-adviseurs dagelijks dienstverlening aan werkzoekenden en werkgevers in Europa. Zo neemt EURES belemmeringen voor werknemers en werkgevers weg door bij te dragen aan transparantie en toegankelijkheid op de Europese arbeidsmarkt. Het Nationaal Coördinatie Bureau EURES (NCO EURES) coördineert dit netwerk in Nederland vanuit UWV.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten