UWV doet mee aan online banenmarkt #JouwBaan op Twitter

geplaatst op 21 april 2017

Door de aanhoudende economische groei trekt de vacaturemarkt al enige tijd sterk aan. In bepaalde sectoren, zoals de ICT en de bouw, komen werkgevers moeilijk aan gekwalificeerd personeel. Met dit gegeven vindt maandag 24 april de derde editie plaats van de online banenmarkt #JouwBaan, een initiatief van Twitter en UWV. Werkgevers plaatsen die dag via Twitter hun vacatures. Werkzoekenden reageren, profileren zichzelf en geven aan waar ze naar op zoek zijn. UWV deelt handige tips over kansrijke beroepen en organiseert onder meer een webinar over werk vinden via sociale media.

Naast UWV zijn ook andere partijen actief tijdens #JouwBaan, zoals uitzendorganisatie Randstad, Defensie en de regionale Leerwerkloketten. Zij delen leerbanen en tips over solliciteren en scholingsmogelijkheden.

Werkgever zoekt vaker via sociale media 

Uit een enquête van UWV onder 4.700 bedrijven bleek vorig jaar dat steeds meer bedrijven sociale media inzetten bij de werving van personeel. Terwijl in 2013 nog minder dan 10 procent actief gebruikmaakte van social, was dit aandeel in 2015 gegroeid tot 1 op de 5. Recenter onderzoek wijst uit dat het werven via sociale media snel aan populariteit toeneemt, ten koste van de traditionele kanalen. Zo werd in 2015 nog slechts voor 9 procent van de vervulde vacatures de krantenadvertentie gebruikt, bleek uit de UWV-enquête.

Meedoen?

Op zoek naar werk? Stel jezelf dan voor in een tweet met maximaal 140 tekens en gebruik hierbij de hashtag #JouwBaan. In de tweet schrijf je wat voor werk je zoekt en in welke regio(‘s). Werkgevers kunnen hierop reageren en delen hun vacatures met dezelfde hashtag. Wie weet ontstaan er mooie matches!
Doe mee onder #JouwBaan of volg @UWVnl. Lees meer details over #JouwBaan op de evenementpagina.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten