Kunstcongres biedt podium aan creatieven met arbeidsbeperking

geplaatst op 13 januari 2017

Het Kunstcongres met perspectief is dé plek voor creatieven met een arbeidsbeperking die beeldende kunst maken. Tussen januari en april organiseren UWV en gemeenten vijf regionale congresdagen. Op maandag 23 januari 2017 bijt Het Nieuwe Instituut in Rotterdam het spits af en verwelkomt het deelnemers uit Zuid-Holland, Zeeland en West-Brabant.

Het congres is er voor kunstzinnigen met een Wajong-, WIA- of WAO-uitkering en uitkeringsgerechtigden die vallen onder de (gemeentelijke) doelgroep van de banenafspraak. Naast UWV en gemeenten zijn ook kunst- en cultuur(onderwijs)instellingen en kunstprofessionals in de regio betrokken. Met het congres willen de partijen andere bedrijven en organisaties inspireren om mensen met een arbeidsbeperking een weg naar werk te bieden.

Kunstbuddy

De dag staat in het teken van participatie, talentontwikkeling en expositie. Tijdens het evenement worden de deelnemers in groepen begeleid door een kunstbuddy, een professional in beeldende kunst. In de middag exposeren de deelnemers hun werk en kiest een kunstcommissie een aantal werken die gezamenlijk een reizende expositie zullen vormen in de regio. In Rotterdam opent  Marlin Huygens , directeur Uitvoering van Werk en Inkomen gemeente Rotterdam, de dag. 

Duwtje in de rug

UWV-bestuurslid Fred Paling was zeven jaar geleden initiatiefnemer van het Kunstcongres met perspectief. Paling: ‘Het is bedoeld als duwtje in de rug voor de deelnemers en zorgt voor motivatie, inspiratie en geloof in eigen kunnen. Ik ben blij met de samenwerking in de regio met gemeenten, want we hebben hetzelfde doel: zoveel mogelijk mensen op weg naar werk en, waar mogelijk, naar financiële onafhankelijkheid.’ 

Aanmelden voor deelname als creatief is nog mogelijk via UWV Perspectief. Hier staan ook de data en locaties vermeld. De exposities in de middag zijn, na registratie, vrij toegankelijk voor het publiek.


Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten