Intensievere samenwerking in begeleiding uitkeringsgerechtigden met psychische klachten

geplaatst op 06 september 2017

GGZ-instellingen, gemeenten en UWV gaan de komende jaren nauw samenwerken om mensen met psychische aandoeningen naar werk te begeleiden. Van alle groepen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, heeft deze groep de meeste problemen bij het vinden van een baan, terwijl werk juist kan bijdragen aan psychisch welbevinden. Staatssecretaris Klijnsma stelt voor de komende twee jaar 3,5 miljoen euro beschikbaar voor de arbeidsmarktregio’s die actief aan de slag gaan met het helpen van deze mensen.

Uit onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, uitgevoerd door het CBS en Harvard University blijkt dat bijna een derde van alle mensen met een uitkering psychische zorg ontvangt. Ook blijkt dat uitkeringsgerechtigden 58.2 procent van de totale kosten van de geestelijke zorg voor hun rekening nemen. GGZ, gemeenten en UWV gaan daarom nauwer samenwerken. 31 arbeidsmarktregio’s gaan binnenkort met een eigen samenwerkingsplan aan de slag. 

Fred Paling, lid van de raad van bestuur van UWV: ’Goed werk speelt voor bijna iedereen een belangrijke rol bij de ervaren gezondheid. Door deze samenwerking bieden we meer mensen met een psychische kwetsbaarheid perspectief op werk.’

Lees hier het volledige persbericht van ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten