Basisarts en op zoek naar werk? Kansen in de verzekeringsgeneeskunde

geplaatst op 01 september 2017

Voor basisartsen die op zoek zijn naar een specialisatie biedt de verzekeringsgeneeskunde op dit moment veel mogelijkheden. Dit blijkt uit de nieuwste Arbeidsmarktmonitor van Medisch Contact, die kijkt naar de vacatures op de arbeidsmarkt voor artsen. De specialisatie van verzekeringsarts stijgt hier van plaats 28 naar 14. ‘Deze medisch specialist is een veel gezochte arts, met name door UWV, de grootse werkgever voor verzekeringsartsen’, aldus het vakblad.

Stuwmeer aan basisartsen

Onlangs waarschuwde de NFU, de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra, nog voor een ‘stuwmeer aan basisartsen’. Door het dalend aantal opleidingsplaatsen en het gelijkblijvend aantal afgestudeerde basisartsen, kan niet iedereen de specialisatie van zijn of haar keuze volgen. Volgens de NFU moet in de basisopleiding ‘meer nadruk worden gelegd op de diversiteit aan medische beroepen’. Ook moeten studenten worden gestimuleerd om vroegtijdig na te denken over hun toekomst, om latere teleurstellingen te voorkomen.

Bekendheid met vak van verzekeringsarts

Volgens Herman Kroneman, verzekeringsarts en medisch adviseur van UWV, zijn basisartsen nog onvoldoende bekend met het vak van verzekeringsarts en de loopbaanmogelijkheden die er zijn. ‘Het is een prachtig vak, omdat hierin zowel de medische als de sociale kanten van de geneeskunde samenkomen. Je werkt evidence based en er zijn veel mogelijkheden om wetenschappelijk onderzoek te doen. Daarnaast is werk en privé in deze baan heel goed te combineren. Volop kansen dus voor artsen die op zoek zijn naar een specialisatie.’ 

Benieuwd naar de vacature of opleiding tot verzekeringsarts? Bekijk meer informatie over werken bij UWV als verzekeringsarts.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten