U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Werkvergunningen voor Aziatische Horeca

geplaatst op 07 oktober 2016

Op 1 oktober 2016 is de Regeling Aziatische horeca in werking getreden. Deze regeling is een vervolg op de eerdere tijdelijke regeling en het Convenant Aziatische horeca, dat de werkgeversorganisaties in de Aziatische horeca, UWV en de IND op 1 oktober 2014 hebben ondertekend. Op 1 oktober 2016 liepen de tijdelijke regeling en het convenant af.

Met de Regeling Aziatische horeca kunnen de IND en UWV voor bepaalde functies een maximum aantal gecombineerde vergunningen voor verblijf en arbeid (GVVA) en tewerkstellingsvergunningen verlenen voor gekwalificeerde Aziatische koks. De maximale duur van de vergunning is twee jaar. Bij deze aanvragen toetst UWV niet of er Nederlandse of Europese werkzoekenden zijn die voorrang hebben. Daar staat tegenover dat de werkgevers zich verplichten om tijdens de looptijd van de vergunning koks uit Nederland of Europa op te leiden of aan te nemen. Ook dienen zij het afgesproken loon te betalen aan de buitenlandse koks.

Meer informatie

Het aanvraagformulier voor de werkvergunning voor Aziatische koks is te vinden via ind.nl. Meer informatie over de aanvraag en de inhoud van de regeling is te vinden via werk.nl

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten