U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Werkgevers raadplegen vaker cv’s op werk.nl

geplaatst op 12 oktober 2016

Het aantal bezoekers aan uwv.nl is in het eerste halfjaar van 2016 ten opzichte van dezelfde periode in 2015 met 5,5 miljoen gestegen naar 26,5 miljoen (een toename van 28 procent). Uwv.nl kende in deze periode een beschikbaarheid van 99,6 procent.

In dezelfde periode daalde het percentage bezoeken van werkzoekenden aan werk.nl met 13 procent naar 19,8 miljoen Werkgevers bezochten werk.nl wel vaker; plus 15 procent op de site in het algemeen en plus 25 procent in de zoektocht naar cv’s. Er stonden dit eerste halfjaar 22 procent meer vacatures op werk.nl. Dat staat in de Halfjaarrapportage uwv.nl en werk.nl 2016 die recentelijk is verschenen.

Werkmap

Het gebruik van de persoonlijke omgeving voor werkzoekenden, de Werkmap, vertoont een dalende trend. De Werkmap kreeg in het eerste halfjaar eveneens 13 procent minder bezoeken in vergelijking tot de eerste helft van vorig jaar. Ook is er 25% minder vaak een vacature bekeken ten opzichte van het eerste halfjaar van 2015. Door het grotere aanbod vinden werkzoekenden sneller een passende vacature om op te solliciteren.

Telefonie

Het aantal telefoontjes daalde in het eerste halfjaar van 2016 met 3 procent, terwijl het aantal internetbezoeken in dezelfde periode met 28 procent steeg. Het aantal websitebezoeken ten opzichte van het aantal telefoontjes steeg van 6,5 naar 8,6. Dat is een stijging van 32 procent. Websitebezoek ten opzichte van telefonie groeit nog steeds.

Ga naar Beschikbaarheid digitale dienstverlening voor meer informatie.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten