U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Veel 50-plussers aan de slag bij VDL Nedcar

geplaatst op 27 september 2016

Voor honderden WW’ers ligt de komende tijd een baan in het verschiet bij het Limburgse VDL Nedcar. De autofabriek heeft voor het einde van het jaar 1.000 tot 1.200 nieuwe medewerkers nodig voor de omschakeling naar een tweeploegendienst. Samen met VDL Nedcar deed UWV een grootscheepse werving. Met resultaat: 448 WW’ers krijgen een contract, een aanzienlijk deel is 50-plus.

VDL Nedcar startte dit voorjaar met de werving van productiepersoneel via UWV en gemeenten. Voor de toekomstige werknemers werd een specifiek opleidingstraject ontwikkeld in de eigen praktijkschool van de fabriek. Van de 448 WW’ers die de opleiding inmiddels hebben doorlopen, zijn er 200 ouder dan 50. Zij hebben begin september een tijdelijk contract aangeboden gekregen van een half jaar, met uitzicht op een langer dienstverband. Het contract gaat eind dit jaar in, als de omschakeling naar de tweeploegendienst doorgevoerd wordt.

Technische kennis

De extra medewerkers die VDL Nedcar werft worden ingezet in de carrosseriehal, de lakstraat, de montagehal en de afdeling logistiek. Het bedrijf is nog steeds op zoek naar mensen en kijkt hierbij nu ook over de grens. Kandidaten dienen te beschikken over technische kennis en bagage, een harde voorwaarde is het echter niet.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten