U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

UWV en Disability Studies in Nederland verlengen samenwerking

geplaatst op 01 december 2016

UWV en Disability Studies in Nederland (DSiN) hebben de samenwerking met vijf jaar verlengd tot november 2021. Net als de afgelopen vijf jaar richten de twee organisaties zich op het vergroten van volwaardige participatie van mensen met een beperking.

Na 5 jaar samenwerken met inclusie als voortschrijdend inzicht, is de ambitie voor kennisdeling gegroeid. Met een gezamenlijk optreden willen UWV en DSiN een breder bereik genereren waardoor de verzamelde kennis ook beschikbaar komt voor andere arbeidsmarktpartijen, zoals gemeenten en werkgevers om zo de arbeidsmogelijkheden van mensen met een beperking te vergroten. UWV doet dit vanuit haar rol als sociaal-medisch beoordelaar van de arbeidsmogelijkheden van mensen met een beperking, DSiN richt zich op het stimuleren van onderzoek, onderwijs en kennisdeling over dit thema.

De samenwerking moet ertoe leiden dat de kennis en inzichten van DSiN, door middel van onderzoeksprojecten en een scholingsprogramma, gaat behoren tot de standaardbagage van elke professional van de sociaal medische tak van UWV. Andersom gaan medewerkers van UWV vanuit hun dagelijkse praktijkervaring input leveren bij het formuleren van relevante kennisvragen voor het vakgebied van Disability Studies.

Informatie

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten