U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

Secretaresse meer kans in niet-administratieve functie

geplaatst op 28 juli 2016

Secretaresses hebben beperkte kansen op de arbeidsmarkt. UWV heeft onderzocht wat mogelijke overstapberoepen zijn voor secretaresses. Ook is gekeken wat de kansen zijn in deze beroepen.

Tussen 2015 en 2020 verdwijnen naar verwachting 9.000 secretaressebanen. Het gaat om een daling van 14 procent in 5 jaar tijd. Door technologische ontwikkelingen verdwijnen of verschuiven hun taken. Het beroep verandert ook inhoudelijk: het takenpakket wordt breder óf soms juist specialistischer. Veel secretaresses zullen de komende periode dus op zoek moeten naar een nieuwe baan.

Functie als intercedent biedt kansen

In de notitie ‘Overstapberoepen voor secretaresses’ staat op welke vervolgbanen secretaresses het meeste kans maken. Het blijkt dat de overstap naar een niet-administratieve functie de meeste kans biedt op een baan. Ze maken de meeste kans in deze overstapberoepen: 
  • intercedent
  • callcentermedewerker (outbound)
  • marketingmedewerker 

Minste kans op vervolgbaan in administratieve veld

Ongeveer 3 op de 4 secretaresses kiest bij een baanwisseling weer voor een beroep binnen het administratieve veld. Over het algemeen zijn de kansen op een administratieve baan niet zo gunstig. Alleen de projectassistent en de werkvoorbereider (handel, administratie) kennen arbeidsmarktkansen die iets boven het gemiddelde liggen.

Meer informatie

In de notitie ‘Overstapberoepen voor secretaresses’ vind je meer informatie over de mogelijke overstapberoepen voor secretaresses. Ook lees je hier over de verschillen tussen diverse leeftijdsgroepen en de werkloosheidsduur.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten