U maakt gebruik van een oude browser. Update uw browser om optimaal gebruik te maken van uwv.nl.

1 september: de Maand van Leren en Werken van start

geplaatst op 01 september 2016

Informatiebijeenkomsten over leren en werken, een workshop ‘wat kan onderwijs voor u betekenen?’ of ‘hoe presenteer ik mijzelf’; een greep uit de meer dan 60 activiteiten die de Leerwerkloketten en haar partners in september organiseren. De aftrap van de Maand van Leren en Werken is dit jaar in Friesland. Het Leerwerkloket organiseert daar op 1 september de workshop ‘Mijn loopbaan’ voor de studenten van de ROC’s.

‘Dit evenement richt zich op jongeren, maar de Leerwerkloketten zijn er voor iedereen: van de 45-plusser op zoek naar een nieuwe baan of de secretaresse die haar jarenlange ervaring wil omzetten in een diploma’, licht Ria Akkersdijk, projectleider van het Leerwerkloket Fryslân toe. Dit zie je ook terug in de evenementenkalender.

‘De arbeidsmarkt van nu is veranderd en duurzame inzetbaarheid van medewerkers is belangrijk. Het is goed dat de Leerwerkloketten tijdens deze maand iedereen er bewust van maakt dat blijven leren nodig is om een baan te krijgen en te behouden’, aldus Andries Ekhart, wethouder Werk en Inkomen, AWBZ/WMO en Sport van de Gemeente Leeuwarden.

De maand van Leren en Werken is een landelijke campagne om meer aandacht te genereren voor een Leven Lang Leren (LLL) en het wordt voor de tweede jaar op rij georganiseerd. De Leerwerkloketten zijn regionale samenwerkingsverbanden tussen de partijen die in de regio betrokken zijn bij leren en werken: onderwijsinstellingen, gemeenten, UWV, kenniscentra en bedrijfsleven. 

Meer over de maand van Leren en Werken en de Leerwerkloketten is te vinden op lerenenwerken.nl.

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten