Over de NOW-regelingen

Deze pagina biedt algemene informatie over de verschillende NOW-regelingen. Met interviews, stappenplannen, video’s en verhalen ondersteunt UWV werkgevers en anderen door beschikbare informatie op overzichtelijke wijze in kaart te brengen en context te geven aan de uitwerking van de regelingen.

1e aanvraagperiode

Werkgevers die een voorschot hebben ontvangen voor de 1e aanvraagperiode kunnen nu de definitieve berekening aanvragen. Wilt u hier meer over weten? UWV helpt u op weg.

2e aanvraagperiode

Het aanvraagloket voor de 2e aanvraagperiode is inmiddels gesloten. Medio april 2021 wordt het loket voor de definitieve berekening geopend. Lees er hier meer over.

3e, 4e, 5e aanvraagperiodes

Van oktober 2020 tot en met juni 2021 lopen de 3e, 4e en 5e aanvraagperiodes. Werkgevers kunnen vanaf 16 november tot en met 27 december een voorschot aanvragen voor de 3e aanvraagperiode.

Ga naar uwv.nl/now voor alle inhoudelijke informatie over de regelingen en om direct een voorschot of definitieve berekening aan te vragen.

‘We hebben een beroep gedaan op de NOW-regeling’

We hebben 35 werknemers in dienst. De situatie dwingt ons te kijken naar oplossingen. Ik ben blij dat ik met een ondernemer getrouwd ben. Die vindt altijd zijn weg.

- Pascale de Kort

'NOW 1.0 en 2.0 kwamen heel gelegen'

Ondernemers klagen vaak over de overheid, en ik heb dat zelf ook gedaan, maar ik denk dat je je als ondernemer gezegend mag voelen dat je in Nederland woont.

- Pieter Bas Boertje