Over de NOW-regelingen

Deze pagina biedt algemene informatie over de verschillende NOW-regelingen en bijbehorende loonsubsidie. Met interviews, stappenplannen, video’s en verhalen ondersteunt UWV werkgevers en anderen door beschikbare informatie op overzichtelijke wijze in kaart te brengen en context te geven aan de uitwerking van de loonsubsidie behorende bij de regelingen.

Definitieve berekening

Werkgevers die gebruik hebben gemaakt van één of meerdere NOW aanvraagperiodes, moeten zelf de definitieve berekening hiervan aanvragen. Vind hier meer informatie.

1e aanvraagperiode

Werkgevers die een voorschot hebben ontvangen voor de 1e aanvraagperiode kunnen nu de definitieve berekening aanvragen. Wilt u hier meer over weten? UWV helpt u op weg.

2e aanvraagperiode

Werkgevers die een voorschot hebben ontvangen voor de 2e aanvraagperiode kunnen vanaf 15 maart 2021 de definitieve berekening aanvragen. Vind hier meer informatie.

3e aanvraagperiode

Het aanvraagloket voor de 3e aanvraagperiode is inmiddels gesloten. Werkgevers kunnen van 4 oktober 2021 tot en met 22 februari 2023 de definitieve berekening aanvragen.

4e aanvraagperiode

Het aanvraagloket voor de 4e aanvraagperiode is inmiddels gesloten. Werkgevers kunnen van 31 januari 2022 tot en met 22 februari 2023 de definitieve berekening aanvragen.

5e aanvraagperiode

Het aanvraagloket voor de 5e periode is inmiddels gesloten. Werkgevers kunnen van 31 januari 2022 tot en met 22 februari 2023 de definitieve berekening aanvragen.

6e aanvraagperiode

Het aanvraagloket voor de 6e periode is inmiddels gesloten. Werkgevers kunnen van 1 juni 2022 tot en met 22 februari 2023 de definitieve berekening aanvragen.

Ga naar uwv.nl/now voor alle inhoudelijke informatie over de regelingen en om direct een voorschot of definitieve berekening aan te vragen.

‘We hebben een beroep gedaan op de NOW-regeling’

We hebben 35 werknemers in dienst. De situatie dwingt ons te kijken naar oplossingen. Ik ben blij dat ik met een ondernemer getrouwd ben. Die vindt altijd zijn weg.

- Pascale de Kort

'NOW 1.0 en 2.0 kwamen heel gelegen'

Ondernemers klagen vaak over de overheid, en ik heb dat zelf ook gedaan, maar ik denk dat je je als ondernemer gezegend mag voelen dat je in Nederland woont.

- Pieter Bas Boertje