Verhalen van en over ondernemers

Onderstaand vindt u de laatste verhalen en achtergronden over ondernemers en de NOW die zijn gepubliceerd in het maandelijkse magazine NLWerkt Online.

Definitieve berekening: zo bespaar je tijd én geld

Ondernemers die een voorschot hebben ontvangen in het kader van de NOW moeten zelf de definitieve berekening aanvragen bij het UWV. Met deze adviezen bespaar je als ondernemer alvast tijd én geld.

Eyework blijft positief, ondanks minder inkomsten

Het etalage- en stylingbureau Eyework in Rhoon capituleert niet door de coronacrisis. De loods van het bedrijf is dankzij inventiviteit en creativiteit omgeturnd tot een warenhuis.

NOW: de tools, tips en tricks

Als uitvoerder van de NOW-regeling zorgt UWV ervoor dat ondernemers, die als gevolg van de huidige crisis omzetverlies lijden, een financiële tegemoetkoming ontvangen. Maar UWV doet méér voor ondernemers. Het biedt een luisterend oor, denkt mee en geeft advies.

Definitieve berekening NOW: forse klus

Werkgevers wacht een forse opgave. Ze moeten de definitieve berekening aanvragen van de NOW-subsidie die zij dit voorjaar hebben ontvangen. ‘We proberen werkgevers echt zo goed mogelijk te ondersteunen’, benadrukt UWV-bestuurslid, Janet Helder.

D&B Eventmarketing kiest voor 100% online

De coronacrisis deelde een enorme dreun uit aan de evenementenbranche. Door vol in te zetten op innovatie – en met steun van NOW – hoefde eventmarketingbureau D&B niemand te ontslaan. Het verwacht zelfs een prima vierde kwartaal te gaan draaien.

‘Kansen blijven zien is essentieel’

Als cateraar in crisistijden nog lichtpuntjes zien. Het bestaat. De Kort Catering uit Rijen is daar een goed voorbeeld van. Eigenaar Pascale de Kort is afgelopen juist steeds meer in haar eigen bedrijf gaan geloven.

Verhalen op social

Hier vindt u de meest recente verhalen en achtergronden van en over ondernemers die zijn gepubliceerd op de social kanalen van UWV.

Lastige keuzes maken om zaak overeind te houden

‘Ik mocht nog maar 30 man binnen hebben. Wat doe je dan: personeel ontslaan? Maaltijden bezorgen?’ Steven Spoelstra, directeur van De Tolhuistuin in Amsterdam, moest afgelopen maart lastige keuzes maken.

Voorbereiden voor de aanvraag voor de definitieve berekening

Eric van der Heijden, general manager van Hof van Saksen, vertelt hoe hij zich heeft voorbereid op de aanvraag voor de definitieve berekening van de eerste aanvraagperiode NOW

Inschatten welke dossiers onderzoek verdienen

Hoe stellen wij de definitieve subsidie #NOW eerste aanvraagperiode vast? René Sepers, manager Uitvoering NOW (SZW), legt het uit