Verhalen van en over ondernemers

Onderstaand vindt u de laatste verhalen en achtergronden over ondernemers en de NOW die zijn gepubliceerd in het maandelijkse magazine NLWerkt Online.

Vergeet de definitieve berekening NOW niet!

1/3 van de werkgevers die een voorschot heeft ontvangen voor de 1e periode NOW, is zich niet bewust dat zij zélf de definitieve berekening van de NOW moet aanvragen. Dit kan leiden tot een terugvordering van het complete voorschot. “Het is echt belangrijk dat werkgevers zélf in actie komen.”

Van beurs naar brievenbus

Ondernemer Jeroen was succesvol in het organiseren van beurzen voor architecten. Totdat de evenementenbranche en dus zijn bedrijf MaterialDistrict stil kwam te liggen. ‘Ik werd letterlijk gedwongen om keuzes te maken die ik al eerder had moeten maken.’

NOW: hoe we werkgevers uit de brand helpen

Zoveel mogelijk werkgevers helpen om hun medewerkers te behouden en door te betalen. Niet eerder zag programmamanager Ingrid Arts zo’n hoge mate van betrokkenheid bij haar UWV-collega’s. ‘We doen er alles aan om werkgevend Nederland in deze moeilijke periode te ondersteunen.’

Kansen blijven zien is essentieel

Voor veel ondernemers was het jaar 2020 een jaar om snel te vergeten. Toch ziet Pascale de Kort van De Kort Catering uit Rijen ook genoeg lichtpuntjes. Ze is zelfs steeds meer in haar bedrijf gaan geloven. ‘Als je deze crisis kunt overleven dan weet je echt dat je een stabiel bedrijf hebt opgebouwd.’

Definitieve berekening: zo bespaar je tijd én geld

Ondernemers die een voorschot hebben ontvangen in het kader van de NOW moeten zelf de definitieve berekening aanvragen bij het UWV. Met deze adviezen bespaar je als ondernemer alvast tijd én geld.

Eyework blijft positief, ondanks minder inkomsten

Het etalage- en stylingbureau Eyework in Rhoon capituleert niet door de coronacrisis. De loods van het bedrijf is dankzij inventiviteit en creativiteit omgeturnd tot een warenhuis.

NOW: de tools, tips en tricks

Als uitvoerder van de NOW-regeling zorgt UWV ervoor dat ondernemers, die als gevolg van de huidige crisis omzetverlies lijden, een financiële tegemoetkoming ontvangen. Maar UWV doet méér voor ondernemers. Het biedt een luisterend oor, denkt mee en geeft advies.

Definitieve berekening NOW: forse klus

Werkgevers wacht een forse opgave. Ze moeten de definitieve berekening aanvragen van de NOW-subsidie die zij dit voorjaar hebben ontvangen. ‘We proberen werkgevers echt zo goed mogelijk te ondersteunen’, benadrukt UWV-bestuurslid, Janet Helder.

D&B Eventmarketing kiest voor 100% online

De coronacrisis deelde een enorme dreun uit aan de evenementenbranche. Door vol in te zetten op innovatie – en met steun van NOW – hoefde eventmarketingbureau D&B niemand te ontslaan. Het verwacht zelfs een prima vierde kwartaal te gaan draaien.

Verhalen op social

Hier vindt u de meest recente verhalen en achtergronden van en over ondernemers die zijn gepubliceerd op de social kanalen van UWV.

Lastige keuzes maken om zaak overeind te houden

‘Ik mocht nog maar 30 man binnen hebben. Wat doe je dan: personeel ontslaan? Maaltijden bezorgen?’ Steven Spoelstra, directeur van De Tolhuistuin in Amsterdam, moest afgelopen maart lastige keuzes maken.

Voorbereiden voor de aanvraag voor de definitieve berekening

Eric van der Heijden, general manager van Hof van Saksen, vertelt hoe hij zich heeft voorbereid op de aanvraag voor de definitieve berekening van de eerste aanvraagperiode NOW

Inschatten welke dossiers onderzoek verdienen

Hoe stellen wij de definitieve subsidie #NOW eerste aanvraagperiode vast? René Sepers, manager Uitvoering NOW (SZW), legt het uit