Voor iedere NOW-periode geldt, dat eerst een voorschot van 80% wordt uitgekeerd op basis van het door u zelf ingeschatte omzetverlies. Op een later moment, wanneer uw daadwerkelijke omzetverlies bekend is, moet u zelf de definitieve berekening aanvragen.

In de definitieve berekening wordt op basis van uw daadwerkelijke omzetverlies en daadwerkelijke loonsom berekend op hoeveel subsidie u recht heeft. Op basis hiervan wordt bepaald of u nog een nabetaling ontvangt, of (een deel van) het voorschot moet terugbetalen.

Voor iedere aanvraagperiode NOW moet een aparte definitieve berekening aangevraagd worden. Op dit moment kunt u de definitieve berekening voor de eerste periode, voor de tweede periode en voor de derde periode aanvragen.

Ga naar uwv.nl/now voor alle inhoudelijke informatie over de regelingen en om direct de definitieve berekening aan te vragen.

‘We hebben een beroep gedaan op de NOW-regeling’

We hebben 35 werknemers in dienst. De situatie dwingt ons te kijken naar oplossingen. Ik ben blij dat ik met een ondernemer getrouwd ben. Die vindt altijd zijn weg.

- Pascale de Kort

'NOW 1.0 en 2.0 kwamen heel gelegen'

Ondernemers klagen vaak over de overheid, en ik heb dat zelf ook gedaan, maar ik denk dat je je als ondernemer gezegend mag voelen dat je in Nederland woont.

- Pieter Bas Boertje