‘Toen ik werd ontslagen voelde het echt als een enorme domper. Aan de andere kant had ik zoiets van: nu is het wel de kans om te kijken wat ik écht wil. Op de havo had ik al interesse in de logistiek, en dit was de kans om daar iets mee te doen. Ik ben op een gegeven moment met UWV in gesprek gekomen. Zij gaven aan dat ze een opleidingstraject hadden om je te laten omscholen tot declarant. Deze baan bleek een goede match door mijn fiscale kennis en commerciële skills. Het heeft best veel raakvlakken met de financiële wereld waar ik uit kom.
In vier maanden werd ik omgeschoold op een leerwerkplek. Vier dagen liep ik hier stage, zodat ik gelijk kon zien hoe het werk er in de praktijk aan toeging. Daarnaast zat ik een dag in de week in de schoolbanken. Nu ben ik met veel plezier werkzaam in een branche waar voldoende toekomstmogelijkheden zijn en waar ik mij verder kan ontwikkelen.
Wat ik wil meegeven is dat op het moment dat je besluit om die overstap te maken je je erg goed oriënteert. Is er überhaupt genoeg werk in die branche? Je netwerk gebruiken, bedrijven benaderen en zorgen dat je aan tafel komt.’

Lees hier(pdf, 4 MB) meer artikelen uit UWV Magazine