In 2020 nam ze de webshop Studio Perspective over. Sindsdien zoekt ondernemer Smit verschillende sociale leerwerkbedrijven om mee samen te werken. Het idee? Met Studio Perspective verkoopt ze meubels die worden vervaardigd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In totaal bestaat haar bestand uit 25 sociale leerwerkbedrijven, die qua signatuur heel uiteenlopend zijn: van mensen met een fysieke of geestelijke beperking, ouderen die zich moeilijk een plek op de arbeidsmarkt kunnen verwerven tot langdurige werklozen. ‘Op het moment dat de klant bij ons bestelt, gaat de bestelling naar de werkplaats en zij maken het voor de klant’, legt Smit uit. ‘Het voordeel is dat ik geen voorraad hoef te hebben en ik kan mij focussen op het online gedeelte.’ Dat de producten eerlijk, ambachtelijk en duurzaam zijn, is voor Smit heel belangrijk. ‘En ik haal heel veel voldoening uit de samenwerking met deze groep mensen.’

Samenwerking met arbeidsbeperkten

Bekijk andere artikelen

Aafje Hulpthuis betrekt personeel uit de horeca

Collegiale in- en uitleen is in deze coronatijd voor menig bedrijf de ideale manier om personeel aan de slag te houden.

Talent bij aan de BAM

Rijkswaterstaat (RWS) is één van de organisaties die deel uitmaakt van de Banenafspraak Matchtafel (BAM), een netwerk van bedrijven en organisaties dat kandidaten uit de Banenafspraak aan banen helpt.

Verplichtingen bij re-integratie

Veel werkgevers vragen zich af of ze in coronatijd hun Poortwachtersverplichtingen moeten nakomen. Het korte antwoord daarop is ‘ja’. Maar als corona roet in het eten gooit, is er zeker ruimte voor een uitzondering.