Het jaar 2020 was een ‘belangrijk jaar’ voor Jeroen en zijn bedrijf MaterialDistrict. De ondernemer organiseerde vóór corona beurzen waar architecten nieuwe materialen konden ontdekken. ‘We zochten de weg omhoog, en hadden een grote beurs van 17 tot 19 maart staan.’ Precies in die week werd een evenementenverbod afgekondigd. ‘De moed zakte me even in de schoenen.’ Toch zat er niets anders op dan door te gaan, stelt Jeroen. ‘Corona heeft ook veel goeds betekent. Het heeft me gedwongen om keuzes te maken, die ik eigenlijk eerder had moeten maken. Ik moest het omdraaien: normaal komen de architecten naar de beurs toe, nu heb ik bedacht om via de website samples van materialen aan te bieden voor thuisbezorging.’ Zijn tip? ‘Focus je vooral op het doel van het bedrijf. Mensen bij elkaar brengen was voor mij geen doel, maar een middel. Ik moest daarom teruggaan naar de kern. Hoe kan ik als ondernemer nog steeds waarde genereren?’

Van beurs naar brievenbus

Bekijk andere artikelen

Aafje Hulpthuis betrekt personeel uit de horeca

Collegiale in- en uitleen is in deze coronatijd voor menig bedrijf de ideale manier om personeel aan de slag te houden.

Verplichtingen bij re-integratie

Veel werkgevers vragen zich af of ze in coronatijd hun Poortwachtersverplichtingen moeten nakomen. Het korte antwoord daarop is ‘ja’. Maar als corona roet in het eten gooit, is er zeker ruimte voor een uitzondering.

Hulp bij schulden

Uitzendbureau Bring at Work had in 2015 ruimte voor een extra medewerker. De nieuwe kracht kwam uit een uitkering en had schulden. Bring at Work steunde de medewerker en hielp haar om zelf de touwtjes weer in handen te krijgen.