Tien jaar geleden begon Martin aan zijn droom: hij opende ‘De Koffiezaak’, als ontmoetingsplek in de Zaanstreek. Uiteindelijk lukte het hem om vijf zaken te openen, en allemaal hebben ze een groot ‘duurzaamheidskarakter’: ‘De koffie, koeken en taarten zijn allemaal gemaakt van biologische producten. Ik laat tafels maken van oude skihutten of oude zeilboten.’ Op die manier probeer de ondernemer naar eigen zeggen ‘de wereld een beetje beter achter te laten’. Dat zorgt ook voor een loyale klantenkring, eentje waar de ondernemer nu enorm mee geholpen is. Sinds de coronacrisis heeft Martin het namelijk, net als andere horecaondernemers, zwaar: zijn zaken moesten in eerste instantie dicht, de inkomsten liepen hard achteruit. Toch probeert hij zijn zaken overeind te houden, mede door omzet uit de coffee to go. De gaten vulde hij met zijn eigen spaargeld, maar die situatie bleek niet houdbaar. Het personeel stak de koppen bij elkaar en besloot collectief uren in te leveren. ‘Ik ben gezegend met een team van mensen dat veel voor elkaar over heeft. Dat en de trouwe klantenkring zorgen er nu voor dat De Koffiezaak overeind blijft.’

Koffiezaak: de uitdaging

Bekijk andere artikelen

Alle NOW regelingen op een rij

Vanaf maandag 15 februari kunt u voor de vierde keer NOW aanvragen. Wat zijn de kenmerken van deze regeling en waarin verschilt hij met de andere aanvraagperiodes?

Zijinstromers blijken uitstekende declaranten

Customs Support is een grote speler op het gebied van Douane en Veiligheid. Na de Brexit ging het bedrijf samen met UWV op zoek naar declaranten.

Amsterdam werft en leidt op

Handhavers zijn een schaars goed. De vraag naar boa’s is, zeker in deze coronatijd, onverminderd groot. De gemeente Amsterdam startte daarom een campagne.