Begin maart, toen de coronacrisis begon, merkte Mieke Borst de impact op het bedrijf meteen. Normaal gesproken bekleedt BMS projectstoffering alle stoelen in het openbaar vervoer in Nederland, van bussen tot trams en van treinen tot streekvervoer. Door de coronacrisis kwamen er nauwelijks nog projecten binnen. Totdat ze van NS de vraag kregen of ze niet misschien mondkapjes voor hen konden maken. Een idee was geboren en voordat Borst het wist konden ze aan de slag. Enkele maanden later rolden de eerste Hollandse mondkapjes van de band. Naast dat ze met het product de markt wil dienen, proberen ze hiermee ook mensen uit Haarlem en omgeving aan een baan te helpen. ‘We hebben mensen aangenomen vanuit UWV’, zegt Borst. ‘We willen werkzoekenden de gelegenheid geven om weer in het arbeidsproces terug te komen. Het Werkgeversservicepunt Zuid Kennemerland en IJmond hielp ons zoeken naar het juiste personeel. Het is voor ons een heel positieve ervaring, mensen willen graag werken en zijn erg enthousiast!’

Echte Hollandse mondkapjes

Bekijk andere artikelen

Eyework gooit het roer om

Het etalage- en stylingbureau Eyework in Rhoon capituleert niet door de coronacrisis. De loods van het bedrijf is dankzij inventiviteit en creativiteit omgeturnd tot een warenhuis.

Van groenploeg tot veegwagen

Avri maakt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in korte tijd werkfit. ‘Wij blijven continu met hen in gesprek'.

Een buddy zoekt mee naar werk

Het lukt jongeren en vijftigplussers niet altijd om een geschikte baan te vinden. Met het buddyproject van UWV, Ergon en gemeente Eindhoven is die kans al een stuk groter. Het succesverhaal.