Een werkgever die iemand met een arbeidsbeperking in zijn bedrijf verwelkomt, kan gebruikmaken van diverse regelingen en voorzieningen. Een voorbeeld hiervan een proefplaatsing. Van deze regeling maakt grafisch bedrijf GVO in Ede al jaren dankbaar gebruik. ‘Van de veertig mensen die ik in dienst heb, zijn er nu twaalf met een afstand tot de arbeidsmarkt. Allemaal begonnen met een proefplaatsing, dus met behoud van uitkering’, zegt directeur Alje Tamminga. ‘En dat werkt fantastisch. De eerste keer dat ik mensen op proef kreeg voor een speciale productieklus was voor mij een eyeopener. Het waren geschikte en gemotiveerde krachten, die ik graag wilde aannemen.’

Een belangrijke voorwaarde om deze doelgroep succesvol te laten functioneren, is volgens Tamminga goede en gerichte begeleiding. Denk daarbij aan een jobcoach, die via UWV kan worden aangevraagd. Zelf werkt de ondernemer met een interne jobcoach, iemand die zelf is opgeleid. Een werkgever of werknemer kan daarnaast aanspraak maken op andere voorzieningen van UWV, zoals een schrijf- of gebarentolk voor dove mensen, meeneembare hulpmiddelen of aanpassingen aan vervoer.

Meer informatie over vergoedingen of voorzieningen vindt u hier.

Het succes van een proefplaatsing

Bekijk andere artikelen

D&B Eventmarketing kiest voor 100% online

De coronacrisis deelde een enorme dreun uit aan de evenementenbranche. Door vol in te zetten op innovatie – en met steun van NOW – hoefde eventmarketingbureau D&B niemand te ontslaan. Het verwacht zelfs een prima vierde kwartaal te gaan draaien.

Luisteren en testen in het Klantcentrum

UWV vindt het belangrijk dat ondernemers beter en makkelijker zaken met hen kunnen doen. Daarom heeft het onlangs een Klantcentrum geopend.

Hoe borg je een veilige omgeving?

De coronacrisis trekt diepe sporen in ‘bedrijvig’ Nederland. Drie ondernemers vertellen hoe zij ervoor hebben gezorgd dat ze medewerkers en klanten een omgeving bieden die voldoet aan de coronarichtlijnen.