Partners van vrouwen die bevallen, kunnen aanvullend geboorteverlof krijgen. Hierdoor krijgen zij extra tijd om te wennen aan het nieuwe leven met de baby. Bibi, marketingcommunicatie-specialist bij kinderopvang Op Stoom, vindt het een prachtige regeling en zal er binnenkort ook gebruik van maken. ‘Ik wil die eerste weken gebruiken om mijn vrouw Lotte goed te ondersteunen én een band op te bouwen met mijn kind. In mijn ogen mis je als ouder teveel als je vijf dagen na de bevalling alweer aan het werk moet.’ Bibi’s werkgever, kinderopvang Op Stoom, snapt dat zij gebruikmaakt van het aanvullend geboorteverlof. Sterker nog, de organisatie stimuleert medewerkers om aanvullend geboorteverlof op te nemen. Voor de komst van WIEG bood Op Stoom zijn medewerkers namelijk al standaard vier weken geboorteverlof. Personeelsmanager Minouk: ‘Wij vinden het essentieel dat medewerkers van hun pasgeboren baby kunnen genieten en aan de nieuwe gezinssituatie wennen. Natuurlijk moeten wij een oplossing vinden voor hun tijdelijke afwezigheid, maar wij houden vooral de lange termijn voor ogen. We weten inmiddels uit ervaring dat iemand na het geboorteverlof vol energie terugkomt waarmee je de kans op verzuim inperkt.’

Aanvullend geboorteverlof aanvragen voor uw werknemer? Zo werkt dat.

Bibi en Lotte

Bekijk andere artikelen

De kunst van een goede ontslagaanvraag

De subsidiemaatregelen van de overheid hebben veel bedrijven op de been gehouden de afgelopen maanden. Desondanks zien sommige bedrijven zich genoodzaakt een ontslagvergunning voor hun werknemer(s) bij UWV aan te vragen. Waar moet je bij die aanvraag op letten?

Dienstverlening UWV aangepast

Als gevolg van het coronavirus heeft UWV zijn dienstverlening moeten aanpassen. Wat merkt u hier als werkgever van? Drie divisies doen verslag.

Hoe borg je een veilige omgeving?

De coronacrisis trekt diepe sporen in ‘bedrijvig’ Nederland. Drie ondernemers vertellen hoe zij ervoor hebben gezorgd dat ze medewerkers en klanten een omgeving bieden die voldoet aan de coronarichtlijnen.