Partners van vrouwen die bevallen, kunnen aanvullend geboorteverlof krijgen. Hierdoor krijgen zij extra tijd om te wennen aan het nieuwe leven met de baby. Bibi, marketingcommunicatie-specialist bij kinderopvang Op Stoom, vindt het een prachtige regeling en zal er binnenkort ook gebruik van maken. ‘Ik wil die eerste weken gebruiken om mijn vrouw Lotte goed te ondersteunen én een band op te bouwen met mijn kind. In mijn ogen mis je als ouder teveel als je vijf dagen na de bevalling alweer aan het werk moet.’ Bibi’s werkgever, kinderopvang Op Stoom, snapt dat zij gebruikmaakt van het aanvullend geboorteverlof. Sterker nog, de organisatie stimuleert medewerkers om aanvullend geboorteverlof op te nemen. Voor de komst van WIEG bood Op Stoom zijn medewerkers namelijk al standaard vier weken geboorteverlof. Personeelsmanager Minouk: ‘Wij vinden het essentieel dat medewerkers van hun pasgeboren baby kunnen genieten en aan de nieuwe gezinssituatie wennen. Natuurlijk moeten wij een oplossing vinden voor hun tijdelijke afwezigheid, maar wij houden vooral de lange termijn voor ogen. We weten inmiddels uit ervaring dat iemand na het geboorteverlof vol energie terugkomt waarmee je de kans op verzuim inperkt.’

Aanvullend geboorteverlof aanvragen voor uw werknemer? Zo werkt dat.

Bibi en Lotte

Bekijk andere artikelen

D&B Eventmarketing kiest voor 100% online

De coronacrisis deelde een enorme dreun uit aan de evenementenbranche. Door vol in te zetten op innovatie – en met steun van NOW – hoefde eventmarketingbureau D&B niemand te ontslaan. Het verwacht zelfs een prima vierde kwartaal te gaan draaien.

Luisteren en testen in het Klantcentrum

UWV vindt het belangrijk dat ondernemers beter en makkelijker zaken met hen kunnen doen. Daarom heeft het onlangs een Klantcentrum geopend.

Hoe borg je een veilige omgeving?

De coronacrisis trekt diepe sporen in ‘bedrijvig’ Nederland. Drie ondernemers vertellen hoe zij ervoor hebben gezorgd dat ze medewerkers en klanten een omgeving bieden die voldoet aan de coronarichtlijnen.