Happy Tosti is een succesvol lunchrestaurant. Het begon met drie filialen: in Den Haag, Leiden en Hoofddorp. Inmiddels zijn daar vestigingen in Delft, Breda, Deventer en Amsterdam aan toegevoegd. Bijzonder aan al die restaurants is dat minimaal 65% van de medewerkers een arbeidsbeperking heeft. Een heel bewuste keuze, vertelt bedrijfsmanager Mike van der Linden van Happy Tosti Den Haag. ‘Wij zijn van mening dat iedereen een kans verdient op een vette, leuke en betaalde baan.’ De 23-jarige Michael is een van de medewerkers van Happy Tosti. Michael heeft een Wajonguitkering en begon vijf jaar geleden bij het restaurant als afwasser. Inmiddels heeft hij zich zo ontwikkeld dat hij van alle markten thuis is. ‘Afwasser, tosti-runner, barman en serveerder. Michael doet het inmiddels zo goed dat hij volledig in het restaurant wordt ingezet. We zijn hartstikke trots op hem’, besluit Mike.

Happy Tosti draait op Wajongers

Bekijk andere artikelen

‘Aanvraagloket’ NOW 2.0 is geopend

De nieuwe NOW-regeling geeft ondernemers de ruimte om ‘te wennen’ aan de nieuwe werkelijkheid.

Werken, werven én opleiden vanuit huis

Online mensen werven en opleiden om hen vervolgens aan een baan te helpen. Dat blijkt vanuit huis heel goed mogelijk is de ervaring van opleider en detacheerder Welten.

Deuren Restaurant Freud weer open

Als gevolg van de coronacrisis moest Restaurant Freud de deuren tijdelijk sluiten. Voor de 65 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt viel de structuur volledig weg. Hoe ga je daar als bedrijf mee om?