Beste ondernemer,

De schouders eronder en zoeken naar mogelijkheden. Dat is, gelukkig, de mentaliteit van bijna alle (MKB-)ondernemers. Dat horen we dagelijks terug in onze contacten met ondernemers en we zien het in de artikelen op NL Werkt Online en in het magazine NL Werkt(pdf, 3 MB)

Heel veel ondernemers zijn in deze crisisperiode zakelijk enorm geraakt. Volledig buiten hun schuld. Daarom ziet het kabinet gelukkig ook dat behoud van werkgelegenheid een zaak is van ons allemaal. We willen allemaal weer de weg naar boven vinden. 

Bij UWV voelen we de onzekerheid bij veel werkgevers en ondernemers heel direct. We hebben veel contact en we merken dat iedereen hetzelfde wil: samen over deze periode heen kijken en zo snel mogelijk op eigen kracht verder gaan met de onderneming. 

We zijn blij dat minister Wouter Koolmees ons direct na het uitbreken van de crisis gevraagd heeft om de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) uit te voeren. Veel ondernemers hebben laten weten tevreden te zijn met de snelle steun. Doordat het kabinet, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en wij als uitvoeringsorganisatie snel moesten schakelen, zijn er helaas ook ondernemers tussen wal en schip terecht gekomen. Wij werken er hard aan om de noodmaatregelen terecht te laten komen bij alle ondernemers die hier recht op hebben, maar er is niet voor alle bedrijven maatwerk mogelijk.

We staan inmiddels op de drempel van de volgende fase: de verlenging van het noodpakket. Met aangepaste voorwaarden. Waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de specifieke situaties van sectoren en bedrijven.

Werkgelegenheid beschermen blijft een belangrijk uitgangspunt van de regeling. Tegelijkertijd is de verwachting dat veel bedrijven zich zullen moeten aanpassen aan een economie en arbeidsmarkt die flink zullen veranderen.

Wij hopen dat u als ondernemer deze crisis zo goed mogelijk zult doorstaan. Als uitvoeringsinstantie zullen wij in ieder geval alles wat binnen onze mogelijkheden ligt doen om u hierbij te ondersteunen.

Fred Paling
Voorzitter Raad van Bestuur UWV

Bekijk andere artikelen

Fondsenwerver Christal breidt uit

Telefonische fondsenwerving heeft geen last van crisis: het is zelfs drukker geworden. Fondsenwerver Christal zocht daarom met hulp van UWV nieuwe medewerkers.

Wajongers onmisbaar bij UMCG

Ondanks de coronacrisis zijn er sectoren waar werkgevers schreeuwen om personeel. De zorg is er één van. UWV en UMCG sloegen de handen ineen: zeventig Wajongers werken nu in dit ziekenhuis in Groningen.

‘Ondernemers vinden altijd hun weg’

De Kort Catering zag het werk teruglopen en zocht de samenwerking op. Hun personeel helpt nu bij andere bedrijven waar wél veel werk is.