Kijk anders en vooral breder naar de arbeidsmarkt en arbeidspotentieel en dan lukt het als werkgever toch om aan geschikte arbeidskrachten te komen. Met die gedachte ging Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) op zoek naar nieuwe medewerkers. Het riep daarbij de hulp in van UWV. Het resultaat: inmiddels heeft het ziekenhuis zeventig Wajongers in dienst. Tien van deze Wajongers hebben het momenteel drukker dan ooit. Als medewerkers van de afdeling Medische Hulpmiddelen Service leveren zij onder meer bedden, pompen, tilliften en IC-bedden aan verschillende afdelingen, zodat deze afdelingen kunnen blijven focussen op hun dienstverlening. Het team, dat begeleid wordt door jobcoach Wim Groen, presteert erg goed. 'Het team is erg betrokken bij het primaire proces. Het teamgevoel is groot en de groep staat met én voor elkaar klaar om iedereen te helpen. Eerst waren ze vijf dagen per week beschikbaar, inmiddels is dat opgelopen naar zeven dagen per week. Het vervult me met trots.'

UWV jobcoach helpt werkgevers

Bekijk andere artikelen

Het dilemma van een zorginstelling

Hoe verleen je in coronatijd kwalitatief hoogstaande zorg en bied je tegelijkertijd je medewerkers een veilige werkomgeving? Zorginstelling Lyvore pakte het zo aan.

Online solliciteren bij Alliander een succes

Alliander zet alle zeilen bij om ondanks de coronacrisis nieuwe collega’s te werven. Dit gebeurt online. Ook iets voor u?

Door coronaprotocol bleven de deuren open

Hoe waarborg je als bouwmarkt de gezondheid van medewerkers en klanten tijdens de coronacrisis? Praxis heeft het antwoord.