Salarisadministrateurs zijn schaars, vaak door een gebrek aan speciaal opgeleid personeel. Zo schaars dat UWV veel moeite had om beschikbare vacatures in te vullen. In een speciaal traject werden werkzoekenden opgeleid en is een groot deel van hen inmiddels aan het werk.

'Wij waren al driekwart jaar op zoek naar een salarisadministrateur', vertelt Reijer Hekelaar van Pyxis Accountants en Belastingadviseurs in Bussum. 'Allerlei kandidaten hebben we gezien, maar niemand voldeed aan onze eisen. Totdat we via uitzendorganisatie WeerWerk (een relatie van UWV) kennismaakten met Ron ‘s-Gravendijk: hij kwam uit de wereld van de pensioenen en had zijn opleiding voor salarisadministrateur met prima cijfers afgerond. En hij gaf ook nog eens goede antwoorden op onze vragen.' Hekelaar is een van de werkgevers die vanuit een omscholingstraject nieuwe werknemers voor de salarisadministratie hebben gevonden. Zulke specialistische werknemers zijn vaak moeilijk te vinden, beamen ‘s-Gravendijk en Henk Verhage, adviseur werkgeversdiensten in Flevoland.

'We hebben veel mensen met een financieel-administratieve achtergrond in ons bestand, maar dat blijkt toch een andere tak van sport te zijn dan salarisadministratie', vertelt Verhage. 'Waar een financieel-administratief medewerker vooral boekhoudkundig werk verricht, is dat bij salarisadministratie volledig anders. Je hebt als salarisadministrateur specifieke fiscale kennis nodig, en daarnaast ook kennis van arbeidsrecht.'

Mensen met een basisniveau (in dit geval een financieel-administratieve achtergrond) bijscholen zou voor specifieke functies dus de beste optie zijn. Beschikbare opleidingen vinden blijkt echter moeilijker dan gedacht: 'Ze zijn er wel, maar hangen vaak aan een bepaald softwareprogramma en bieden weinig algemene kennis. Daardoor zijn mensen na zo’n opleiding niet voldoende breed inzetbaar.' En dit probleem geldt lang niet alleen voor salarisadministrateurs maar is een breed probleem voor specialistische functies.

Scherpe selectie

Het oplossen van een tekort aan geschikte kandidaten voor vacatures kan door het opzetten van een opleiding die werkzoekenden of mensen uit een ander vakgebied klaarstoomt voor een specifiek beroep. UWV kan helpen bij het opzetten van zo’n opleiding en het selecteren van kandidaten. Dat gebeurde ook in dit geval: samen met NCOI werd een opleiding van een halfjaar samengesteld, speciaal afgestemd op de vraag uit de markt. Daarna bemiddelde UWV bij het plaatsen van de opgeleide professionals: toen eenmaal de eerste kandidaten begonnen waren aan de opleiding tot salarisadministrateur schakelde Henk intussen zijn netwerk in voor vacatures bij bedrijven en intermediairs in de regio. Inmiddels is een aantal van de kandidaten in het bezit van het erkende diploma én van een baan.

Leuke reacties

Henk is zeer tevreden met de resultaten van het traject tot nu toe. 'Ik krijg ook heel leuke reacties van de kandidaten zelf', lacht hij. ‘Vaak hadden ze zelf nog helemaal niet gedacht aan de mogelijkheid om salarisadministrateur te worden en ze vinden het super dat ze die kans hebben gekregen. Daar doe ik het uiteindelijk voor!’

Wilt u voor uw personeelsvraag ook kijken wat de mogelijkheden zijn voor het ontwikkelen van een opleiding? Neem contact op met een werkgeversservicepunt bij u in de buurt.

Bekijk andere artikelen

De NOW

Het zal u niet ontgaan zijn: het NOW-loket voor steun aan werkgevers tijdens de coronacrisis is 6 april geopend. Hoe is dit tot stand gekomen en waar staan we nu?

Jobcoach helpt bij begeleiden personeel

Een jobcoach helpt bij de begeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op de werkvloer. Hierbij kan zij of hij zowel voor werkgever als werknemer een aanspreekpunt zijn.

Ver boven de norm: Vebego

Ongeveer een zesde van de 36.000 werknemers bij Vebego heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. Toch zet het bedrijf in op nóg meer inclusiviteit