UWV jobcoach helpt werkgevers

Koffiefabrikant MAAS zet graag mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in op de locaties waar zij werken. Om dat proces zo goed mogelijk te laten verlopen maken ze hierbij gebruik van de hulp van jobcoaches. Jobcoach Arjoma helpt bijvoorbeeld bij de begeleiding van Lotte, die wegens psychische problemen moeite heeft met het vinden en behouden van werk. Arjoma is een spin in het web voor zowel werkgever als werknemer: zij begeleidt zowel Lotte als de regiomanager bij MAAS, Ricky van Ginkel. Volgens alle partijen een fijne samenwerking, die bovendien een positieve bijdrage levert aan zowel het functioneren als het werkplezier van Lotte. Regiomanager Ricky van Ginkel: 'Een win-winsituatie. Arjoma helpt ons inzicht te krijgen in de doelgroep waar we mee werken en tegelijkertijd kan Lotte bij Arjoma terecht voor al haar vragen en zorgen rondom het werk.'

Meer weten over de inzet van een jobcoach, of andere regelingen of voordelen waar u gebruik van kunt maken? Op onze website vind u een overzicht van de mogelijkheden.

Liever direct uitvinden welke ondersteuning u kunt krijgen in uw situatie? Bekijk onze advieswijzer.

Bekijk andere artikelen

De NOW

Het zal u niet ontgaan zijn: het NOW-loket voor steun aan werkgevers tijdens de coronacrisis is 6 april geopend. Hoe is dit tot stand gekomen en waar staan we nu?

Ver boven de norm: Vebego

Ongeveer een zesde van de 36.000 werknemers bij Vebego heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. Toch zet het bedrijf in op nóg meer inclusiviteit

Opleidingen voor specifieke kwaliteiten

Veel bedrijven hebben moeite om voldoende mensen te vinden voor de functies die zeer specifieke vaardigheden vereisen. De oplossing: zelf een opleiding beginnen. In regio Flevoland bleek dit de oplossing voor een tekort aan personeel in de salarisadministratie.