Schilders in opleiding

Er is een groot tekort aan vakmensen in de bouw. Eén van de beroepen waarvoor niet genoeg mensen zijn, is schilder. Opstap Personeelsdiensten zette hiervoor een zij-instroomtraject op, speciaal voor mensen die in de bouw aan de slag willen. O.a. mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en statushouders kunnen via deze opleiding doorgroeien naar een vaste baan als schilder. Op deze manier zijn in de afgelopen twee jaar ongeveer 100 mensen aan een baan geholpen.

De opleiding tot schilder wordt uitgevoerd in de woongemeenschapswijk Het Dorp en is een samenwerking tussen UWV, gemeenten, Vastgoedbedrijf De Variabele en Schildersvakopleiding Zutphen, met Opstap Personeelsdiensten als verbinder tussen de verschillende organisaties.

Ook op zoek naar personeel? Vraag bij het werkgeversservicepunt naar de mogelijkheden binnen uw regio of branche.

Bekijk andere artikelen

De NOW

De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid zorgt ervoor dat werkgevers sneller kunnen worden uitbetaald bij omzetverlies door coronacrisis.

Ver boven de norm: Vebego

Ongeveer een zesde van de 36.000 werknemers bij Vebego heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. Toch zet het bedrijf in op nóg meer inclusiviteit

De WIEG

Per 1 juli 2020 wordt de regeling rondom geboorteverlof uitgebreid. Medewerkers in loondienst kunnen vanaf die datum tot 5 weken aanvullend geboorteverlof opnemen na een bevalling van hun partner.