De uitbraak van het coronavirus heeft de eerste weken van maart geleid tot een ongekend groot beroep op de Werktijdverkorting door werkgevers. Deze regeling is niet toereikend genoeg om bedrijven de steun te bieden die zo hard nodig is. Het kabinet introduceert een nieuwe regeling waarbij werkgevers sneller kunnen worden uitbetaald: de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid.

Wat is de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)?

De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) vervangt tijdelijk de regeling Werktijdverkorting (Wtv). Vanwege het enorme aantal aanvragen voor de regeling Wtv was een tijdige uitvoering volgens dit proces niet haalbaar meer. De NOW is bedoeld om werkgevers die omzetverlies lijden in deze moeilijke tijd snel financieel tegemoet te komen.

Voor wie is de NOW?

Voor bedrijven die minstens 20% omzetverlies hebben over een periode van 3 maanden.

Wat is het verschil tussen de NOW en de Wtv?

Het aanvraagproces voor de NOW verloopt veel sneller dan dat voor de regeling Wtv. Daardoor zijn ondernemers beter in staat om hun werknemers (zowel in vaste dienst als met een flexibel contract) in dienst te houden. Daarnaast werkt de NOW met een voorschot. Het daadwerkelijke omzetverlies wordt naderhand bepaald en verrekend met het ontvangen voorschot. Bij de regeling Wtv ontving u achteraf de uitkering.

Hoeveel subsidie kunt u krijgen?

Bij een omzetdaling van 100% vergoedt UWV tot maximaal 90% van de loonkosten. Bij de regeling Wtv werd maximaal 75% of 70% van het dagloon van de werknemers die niet konden werken vergoed. Voorwaarde van de NOW is wel dat u probeert uw werknemers in dienst te houden en hun loon doorbetaalt. Zo proberen we het maximale om banen te behouden en gevolgen voor de economie te beperken.

Wanneer kunt u de NOW aanvragen?

Vanaf maandag 6 april kunt u tijdelijk de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid aanvragen bij UWV. Komt u in aanmerking, dan krijgt u binnen twee tot vier weken een voorschot. U kunt een tegemoetkoming krijgen voor de loonkosten vanaf 1 maart 2020.

Hoe kunt u de NOW aanvragen?

Voor de NOW kunt u zich rechtstreeks tot UWV wenden, waar voor de regeling Wtv eerst een vergunning moest worden aangevraagd bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Dit doet u hier: uwv.nl/now.

Hoe blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond de NOW?

Op de website van de Rijksoverheid vindt u altijd de laatste informatie over de NOW

Houd het socialmediakanaal voor werkgevers van UWV en de LinkedIn-pagina van het
ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in de gaten voor nieuws.

Nog niet al uw vragen beantwoord?

Op de website van UWV en de website van de Rijksoverheid vindt u veelgestelde vragen en antwoorden.

Bekijk andere artikelen

Schilders in opleiding

Zij-instromers in de bouw aan de slag door grote samenwerking UWV, gemeenten en bedrijven.

Ver boven de norm: Vebego

Ongeveer een zesde van de 36.000 werknemers bij Vebego heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. Toch zet het bedrijf in op nóg meer inclusiviteit

De WIEG

Per 1 juli 2020 wordt de regeling rondom geboorteverlof uitgebreid. Medewerkers in loondienst kunnen vanaf die datum tot 5 weken aanvullend geboorteverlof opnemen na een bevalling van hun partner.