Het WerkgeversServicepunt Midden-Limburg van UWV bemiddelde bij honderden banen bij de winkels en restaurants van het Designer Outlet Roermond.

Het is, na de binnenstad van Amsterdam, de best bezochte toeristische attractie van Nederland. Ieder jaar komen er vanuit heel Europa en zelfs vanuit Azië meer dan 8 miljoen bezoekers naar de 200 winkels en restaurants van Designer Outlet Roermond. Veel internationale designermerken hebben er een winkel. Dat biedt perspectief voor werkgelegenheid, en daar kwam hulp van UWV bij als geroepen.

Horeca in de outlet

Designer Outlet Roermond is met circa 3.500 werknemers een belangrijke werkgever in de Euregio, maar mensen vinden is op de krappe arbeidsmarkt bepaald niet makkelijk, weet ook general manager Martin Chezuthanikal van de vestiging van Wagamama, een internationale restaurantketen met een moderne Aziatische keuken. ‘We hebben werk voor ongeveer 40 mensen. Het verloop in de horeca is traditioneel hoog en daardoor hebben we eigenlijk continu nieuwe mensen nodig. Dat is extra lastig omdat Roermond niet zo’n grote stad is en de arbeidsmarkt horeca is bovendien bijzonder krap.’

Professioneel en persoonlijk

Wagamama werkt daarom intensief samen met het WerkgeversServicepunt Midden-Limburg van UWV. De relatieve kleinschaligheid van de regio komt daarbij juist goed van pas, vindt Chezuthanikal: ‘We hebben goede persoonlijke contacten met de adviseurs van UWV.’ Wagamama benadert het WSP met vacatures, maar omgekeerd draagt het WSP zelf ook ongevraagd kandidaten aan, omdat de adviseurs weten dat er vrijwel altijd een personeelsvraag is en naar welk type medewerkers Wagamama op zoek is.

Preferred supplier

Het WSP heeft voor honderden mensen een arbeidsplaats bij Designer Outlet Roermond bemiddeld, zegt adviseur werkgeversdiensten Rami Kraimi. ‘Wij zijn, samen met 3 uitzendorganisaties, de preferred suppliers van McArthurGlen. Dat is de eigenaar van het outletcentrum, die de winkels en restaurants faciliteert. Die positie hebben we te danken aan onze kennis en ervaring, maar we werden pas preferred supplier nadat McArthurGlen eerst een periode heeft gekeken hoe wij de wervings- en personeelsvragen van de ondernemers invulden. Zo waren ze geïnteresseerd in de banenmarkten die we organiseren. Nu doen we dat samen met hen. We blijven intussen werken aan uitbreiding van onze dienstverlening. Binnenkort houden we elke week een inloopspreekuur op het outletterrein. Hierdoor is het voor werkgevers nog laagdrempeliger om ons te benaderen met al hun vragen op het gebied van personeel.’

Zelf de hulp van het WSP inschakelen voor personeelswerving?
Kijk op Ik heb advies en ondersteuning nodig.

Bekijk andere artikelen

UWV helpt bij opleiden horecapersoneel

De horeca kampt met een schreeuwend gebrek aan arbeidskrachten. Hoe helpt UWV bedrijven om personeel op te leiden voor de sector?

3 vragen aan René Bieman van Consolid

Hoe lost u het gebrek aan personeel in uw organisatie op? Volgens deze arbeidsmarktspecialist draait het vooral om creatieve oplossingen.

Een werknemer gaat ziek uit dienst

Vanaf 1 januari 2020 gelden nieuwe wetten voor ondernemers met personeel. De 7 belangrijkste wetswijzigingen op een rij.